25 Ocak 2014 Cumartesi

Bu Gün Telefonumun Çalmasıyla Uyandım

Bu gün telefonumun çalmasıyla uyandım. Arayan kimse daha önce 2 kere daha aramış ancak uyanamamışım. Telefonu açtığımda çok güzel bir ses tonuyla bana günaydın diyen bir ses duydum. Evet bu onun sesiydi. Nasılda heyecanlanmıştım çocuklar gibi. Evet evet bu oydu. Banka geçikmiş 500 tl kredi borcum için aramıştı beni. Kız bu günde bu parayı ödemessem icra yoluna başvuracaklarını söylüyordu. İrkildim bir anda. Fırladım yatağımdan.
Muhteşem günüm güzel bir telefonla başlamıştı işte. Hemen cebimdeki diğer kredi kartımla borcumu telefondan kapattım. Ne kadar şanslıydım. Mutfaktan mis gibi kokular geliyordu. güzel bir kahvaltı beni bekliyordu. Koşarak mutfağa gittim. Ocağın üstündeki tavayı büyük bir mutlulukla açtım. Sürpriz. İşte günün küçük sürprizi. İçinde sadece yağ kalmış. Sucuk bitmiş. Oh mis. Oturdum bir güzel ekmeğe banıp banıp yedim. Böylesine güzel bir kahvaltının ardından işe geç kalmamak için hemen ayakkabılarımı giydim. Kol saatimi koluma taktım. Saate baktığımda 11′di.
Tebessüm ettim. 3 saat işe geç kalmışım. Neyseki iş yerindeki patronum bunu hoş görüyle karşılayacak hatta belkide gülecekti. Koşarak metrobüs durağına yetiştim. Ne kadarda güzel gelen metrobüsün içinde adım atacak yer yoktu. Çiftleşmeyi ilk defa bu kadar yakından keşfedebilecektim. Hahaha harika bi gün. Bindim metrobüse. Arkamda orta yaşlarda bir amca dayıyordu bana. Önümdede hoş bir liseli kız. Ahah bende ona dayıyordum. Bu şekilde iş yerine vardım ve avcılarda yüzüm gülerek metrobüsten indim. İnerkende arkamdaki amcaya ve önümdeki kıza teşekkür etmeyi ihmal etmedim.


İş yerine nefes nefese vardığımda iş yerindeki çok zeki ve yetenekli iş arkadaşlarım bana somurtarak bakıyorlardı. Hahaha işte iş yerindeki pozitif enerji bu olsa gerek. Patronum yanıma geldi ve kibarca “bu günde geç kaldın amına kodumun çocuğu” diyerek beni uyardı. Nazik adam. Bu günde kovulmadım sanırım. Kendisine gülümseyen bir surat ifadesiyle dönerek “uyanamamışım. beni mazur görün.” dedim. Sağolsun oda anlayışla karşıladı. “maaşından kesinti yapıcam ibnenin evladı şimdi siktir git işinin başına” diye cevap verdi. Bu günde kovulmadım. Benim patronum iyidir demiştim. Hemen masama geçtim.
Ön masamda oturan iş arkadaşım sude. Dakikalardır gözlerimi ondan alamıyorum. Genç, güzel,yetenekli tıpkı benim gibi. Bu gün yine her zamanki gibi çok güzel. Ruhunun güzelliği yüzüne yansımış sanırım. Oda benden hoşlanıyor. sonunda göz göze geldik ve o bal dudaklarıyla bana “ne bakıyorsun sen aptalmısın” dedi. Hahaha benimle konuştu. Gülümsemeye devam ettim. Oda benimle samimiyet kurmak istiyor aslında belli. Bana orta parmağıyla hareket çekti. Çok tatlı bu kız. sonra yerinden kalktı ve patronumun odasına girdi. Gerçi patronumun odasındanda pek çıktığı yok ya. sürekli elinde dosyalarla patronumun odasına giriyor. Canım benim patronum artık onu ne kadar bunaltıyorsa çıktığında hep göğsündeki düğmelerin ilikleri açılmış olarak çıkıyor. Ama genede yüzünden gülümseme eksik olmuyor.
Patronum beni odasına çağırttı. Bugün aldığım en güzel haber bu olsa gerek. Aylardır beklediğim zammı sonunda verecek. Heyecenla fırladım yerimden ve ceketimi ilikleyip kapıyı çaldım. O narin ses tonuyla “gir” diye bağırdıktan sonra içeri girdim. Patronum çalışanlarıyla arkadaş gibidir. Onun en çok bu yanını severim. Bizimle konuşurken hiç kendini kasmaz, sokak ağzıyla konuşur. Odaya girdiğim gibi bana baktı ve “kovuldun şimdi siktir git burdan” diye bağırdı. O farkettirmek istemesede yüzündeki masum adamı gördüm. ona dikkatle baktım. Şirketin mali durumu yüzünden beni istemeyerek işten çıkarttığını hemen anladım. Beni üzmemek için yaptığı numaraya devam etti. “hala yüzüme bakıyor oğlum siktir git diyorum hayvan herif defol git burdan” bende hafifce gülümseyerek odasından çıktım.
Çıkmadan ofisteki iş arkadaşlarıma “hoşcakalın ben uzun bir tatile çıkıyorum” dedim. hepsi o kadar üzüldülerki kimse dönüp bakamadı bile. Bende gülümseyerek yürüdüm gittim. Şemsiyemi yanıma almamıştım. yağmur başladı. bu iyi bir haberdi. Metrobüse kadar bu uzun yolu bu güzel yağmurun altında yürüyecektim. donuma kadar ıslandıktan sonra metrobüse bindim. Bu sefer o kadar kalabalık değildi. Ama sabah bana arkadan dayayan amcanın biraz ötede oturduğunu farkettim. tıpkı eski bir dostu, eski bir sevgiliyi görür gibi oldum. Sevindim. Oda bana baktı. Elimi kaldırıp gülümseyerek selam verdim. Amca beni pek siklemedi bile. Sanırım tanımamıştı.
Hayat bana güzel diyorum bazen. Hayatımda her şey yolunda gidiyor. Eve geldiğimde benim anlayışlı karım mutfaktaydı. Romantik anları seven biri olduğunu biliyordum. Bu yüzden ona arkadan sarıldım. tıpkı metrobüste amcanın bana yaptığının bir benzeriydi bu. karım irkilerek “ne yapıosun be salak” diye bağırdı. Kocaman bir kahkaha attım ona. “günaydın” dedim sımsıcak bir gülümsemeyle. “senin bu saatde işte olman gerekmiyomu, genemi kovuldun allahın belası” diye bağırdı bana. Her şeyi yanlış anlamıştı. Patronumun iyi niyetinden tamamen habersizdi. “hayır hayatım sadece tatildeyim” dedim. Bana bir tokat patlattı. İnsan sevdiğine zarar vermek istermiş. Beni sevdiğini her zaman biliyordum. Biricik karımdı o benim. Gülümseyerek oturma odasına geçtim.
Televizyonu açtım biraz. Türk televizyonlarının kaliteli yapımlarıda olmasa sanırım evdeyken zaman hiç geçmez. Önce adanalının bir bölümünü izledim. Bir senaryo bu kadarmı zekice yazılır. Bu kadarmı heyecanlı olur. Bu diziyi yapanlar gerçekten kazandıkları paranın hakkını veriyorlar. Hele o bakışmalar, dizinin neredeyse yarısı zaten bakışmalar. Daha sonra kanal değiştirdim. Akasya durağı. Sanırım bu dizi komedide son nokta. O ince espiriler, o zekice göndermeler. Kahkahalara boğuldum. Akşam olduğundada muhteşem yüzyıla bakmaya karar verdim. Muhteşem yüzyıl özet, reklam, muhteşem yüzyıl geniş özet, reklam, muhteşem yüzyıl yapım belgeseli, reklam derken yeni bölüme gelemeden uykum geldi ve televizyonu kapadım. Ahahah bu güzel günde keyfime keyif kattım. Televizyon gerçekten bambaşka bir dünyaydı. Karım sağolsun rahat yatmam için bana koltukta yatak yapmış. Düşünceli karım benim. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var derler ya işte benim arkamdaki kadın buydu.
Sabah kalktığımda karım evde yoktu. Buzdolabının üstünde bir not buldum. “ben annemlere gidiyorum sakın beni almaya gelme” ahahah bu kadını bu yüzden seviyorum. Hem yaşlı annesini ziyaret etmiş. Hemde tek geri dönebileceğini, benim yorulmamamı söylemiş. Cebimde son 500 lira param var. Güzel bir tatil olacağa benziyor benim için. Bayat bir dilim ekmek ve zeytinden oluşan mütavezi kahvaltım sırasında telefonum çaldı. Arayan en sevdiğim arkadaşım serkandı. Aslına bakarsanız tek arkadaşım serkandı. Çay bahçesinde buluşup sohbet edecektik. Oh mis bu günde canım sıkılmayacak serkandan borç para isterim verdiğindede kirayı ödeyebilirim sanırım. Çok şanslıyım ben.
Serkan gibi bir arkadaşım olması iyiydi. Akıllı, nazik ve ciddi biriydi. Hayatımda örnek alacağım tek kişi oydu. Çay bahçesinde 2 saatdir onu bekliyordum. Geç kalmıştı. Ama bu iyiydi. Çünkü o yokken 2 çay içmiştim. bu içtiğim bayat çaylarlada karımın yaptığı demli çayın kıymetini anlamıştım. Serkanı beklerken yan masadaki amca dikkatimi çekmişti. Bir dakika. Bu o. İşte hayatın karşıma çıkardığı mükkemmel ötesi bir sürpriz daha. Metrobüste bana dayayan amca orada evet. Yanında bir amca daha tavla oynuyorlardı. Seslendim ve elimi kaldırıp selam verdim. Dönüp bana baktı. “oğlum siktir git amına goyim” diye bağırdı. Bu harikaydı. Amca beni tanımıştı. Demekki bana önem veriyordu. Tam o sırada kafama sert bir şaplak yemiştim. “vay napıon pezevenk!” evet bu serkandı. Çok komik bir sulu şaka yapmıştı bana. Hemen karşıma oturdu ve bir kahve istedi.
Güzel bir muhabbet geçti aramızda. Dedim ya serkan kültürlü, aklı başında ve nazik biridir. Beşiktaşın yenilmesi üzerine bütün takıma tek tek sövmesiyle muhabbetimiz başlamıştı. Ben futboldan pek anlamadığım için ne dese evet derdim. Sonrasında gittiği masaj salonlarını ve apartman yöneticisini nasıl dövdüğünü anlattı bana. Aramızda geçen bu koyu muhabbetin sonrasında serkanın nasıl bu kadar harika bir insan olduğunu düşünüyordum. İyiki onunla arkadaş olmuşum. Tam evimin kirası için ondan para isteyecektimki serkan hızlı davrandı. “geçen iddiada sağlam maçlara 500 lira bastım amına koyayım yattı kupon bana acil para lazım banko maç var versene” ne kadarda sporla ilgili biri. Hemen cebimdeki parayı çıkardım ve serkana verdim. Oda bana “rahat ol amına koyim paranı katlayıp sana getircem” dedi. Ona güvendim. Daha önce bu şekilde benden milyarlarca borç alıp hiç birinide geri getirmemişti. Ama bu parayı vermemle hem arkadaşıma yardım etmenin vereceği manevi hazzı kazanacaktım. Hemde bu sefer güvenim boşa çıkmayacaktı. Doğru bir iş yapmıştım. Donra bir anda “hadi gömdüm” deyip masadan kalkıp gitti. Lakin bu iyiydi. Vedalaşmayı sevmem zaten. 
Bütün paramı serkana verdiğimden çay bahçesinde hesabı ödeyecek param kalmamıştı. Bende hesabı istemedim. Çay bahçesi kapanmak üzereyken hiç müşteri kalmamıştı. Garson gelip “kapatıyoruz artık abi” deyince kahkaha attım. “param yok” dedim gülümseyerek. Anlayışla karşılayacaklarına emindim. Sonra garson yüzünü sertleştirerek içeriye seslendi. “fuat abi arıza var” içerden iri yarı bir adam geldi yanımıza. Sevindim. Bu güzel çay bahçesinin patronuyla tanışmak güzeldi. Üstelik hesabı ödemememe rağmen tanışmak için yanıma gelmişti. Ne kibar adam. “senin derdin ne yarram dayakmı istiyorsun ver lan parayı” diye bağırdı. Ben gülümsedim. Şakacı insanları severim bende bu şakanın karşılığında ona bir iltifat etmem gerekirdi. “güzel çay demliyorsunuz, bundan sonra hep buraya geleceğim” dedim gülümseyerek. Adamda gülmüştü. Aramızdaki sıcak bağlantı oluşmaya başlamıştı. Sonra bir anda boğazımdan tutup beni havaya kaldırdı ve yere fırlattı. Hahaha bedava gondol. Lunaparkta bir jetona 2 lira vermekten iyidir. Gülümseyerek ayağa kalktım. Sonra beni biraz patakladılar. Aslında baya patakladılar. Ama bu iyiydi. Ne zamandır hastaneye gitmiyordum. Bu vasıtayla kan tahlili yaptırıp şekerimide ölçtürebilirdim.
Eve gelmiştim sonunda. Hiç param kalmamıştı. Hahaha harcayacak bir paran olmaması çok güzel. Kafan rahat. Oturudum koltuğa oh mis. Diz üstü bilgisayarımı açıp facebooka girdim. İşte günün iyi haberi. gerçekten sevilen ve popiler bir insan olduğumun göstergesi. 10 yeni bildirim. Serkan senin durmunu beğendi. Serkan senin fotoğrafını beğendi falan. Benim güzel karım ilişki durumunu ilişkisi yok yapmış. Şu facebookun ayarlarını yapmayı öğrenemedi bir türlü. Yanlışlıkla olmuş olmalı. Biricik eski patronum karımın durumunu beğenmiş. Beni kovmuş olsa bile çalışanıyla ve karısıyla bu kadar ilgili olması çok iyi. Diyorum ya çevremde hep iyi insanlar var. Dolapta kalan tek şey makarna. Hahaha. Sanırım bu akşamda beni ziyafet bekliyor.
Sabah sımsıcak bir güne uyandım. Kartımla para çekmek için bankaya gitmem gerekiyordu. Dışarı baktım hava çok güzeldi. Yağmur yağıyordu gene bardaktan boşalırcasına. Bende fantazi olsun diye şemsiyemi almadım gene. Sokakta yürümeye başladığımda yağmur değil dolu yağdığını farkettim. Desene bu yolculuk dahada eğlenceli olacak. Normalde hiç sıra olmayan atmnin önünde oldukça sıra vardı. Hepsi para çekmek için beni bekliyorlarmış gibi hissettim ve sevindim. Sosyallik bu olsa gerek hahaha. Sonra sıranın önünde biri dikkatimi çekti. Tanıdık bir yüz. Metrobüsteki amca. Gülümsedim. Elimi kaldırarak seslendim. Selam verdim. Arkasını dönüp baktı bana “amına koduğum genemi sen” gülümseyerek evet dedim. Amca söylenmeye devam ediyordu “sigtir git lan başımdan delimidir nedir” ben dayanamadım bastım kahkahayı. Sıra bana geldiğindede kalan 200 liramı çektim hesabımdan. Çekmesem hacizle o 200 lirayada el konulacaktı zaten. Hey hat! Artık cebimde biraz parada var. Sanırım şans yüzüme ufak bir gülümseme kondurdu.
Sokakta yürürken bir banka oturdum. O sırada sokağın karşısındaki kuyumcunun alarmı çalıyordu. hahaha. Soyulmuş olmalı. Ama bu onlara güvenlik önlemlerini arttırmaları ve daha dikkatli olmaları konusunda yarar sağlayacaktı. Dükkanın sahibi polis diye bağırıyordu. Kuyumcuyu soyan adam bana doğru koşmaya başladı. Polis sireni duyulunca hırsız bana elindeki torbayı fırlattı. Maddi açıdan biraz sıkıntıda olduğumu anladı sanırım. İyi insanlarda var. Refleks olarak tuttum bende. Sonra bu kafasındaki çorabı çıkarıp benim kafama geçirdi. Hahaha. Bir hırsızın bile bazen bir ortağa ihtiyacı vardır. Onu nasıl kırabilirdimki. Ama ben suçlu değildim bu yüzden ona bu nazik teklifi için hayır diyecektim. Derken bir şey göremiyordum. Kafamdaki çorabı çıkardım. Bir baktığımda çevremde polisler vardı. Rıza baba “yere yat pislik herif” diye bağırdı. Suç mahaline bu kadar hızlı gelen kaç tane polis tanıyordumki. Anlamalıydım. Rıza baba ve ekibini görünce gülümsemeye başladım. Artık güvendeydim. Dediklerini yaptım ve ellerimi kaldırdım.
Mesut komser yolda giderken “nasıl yaparsın bunu pislik herif” diyerek bana bir kaç yumruk patlattı. Karakola geldiğimizde sorgu odasına oturtutlar. Sanırım çay ikram edeceklerdi. Ama neden burada olduğumu hala anlayamamıştım. Rıza baba içeri girdi ve “pekala evlat neden yaptın ha! söyle neden yaptın böyle birşeyi?” dedi. Bende atmden neden para çektiğimi sorduğunu düşündüm. “parayı ihtiyacım vardı yaptım” dedim. Rıza baba “artık yolun sonuna geldin.” dedi. Bende “hayır aslında her gün benim için yeni bir başlangıçtır dedim” Sorgu odasında bulunan rıza babanın damadı ali, “adam pisliğin teki çıktı rıza baba” dedi. Rıza baba aliye dönerek bunu onayladı. Daha sonra sorgu odasından çıktılar.
Daha sonra kamera kayıtları nedeniyle beni karakoldan çıkardılar. Ne olduğunu bile anlamamıştım. giderken arkamı döndüm ve “ben pisliğin teki çıkmadım rıza baba” diye bağırdım. Eve dönerken karımı aramam gerektiğini hissettim. Telefon uzunca bir süre çaldı sonra açtı. Bir erkek sesi “alo kimsin” diye sordu. Bu sesi hemen tanıdım. Biricik patronum karımın telefonuna cevap vermişti. “benim patron karımın telefonu sende ne işi var” diye kibarca sordum. Biraz geveledi. Sanırım hala beni kovmasının vermiş olduğu üzüntünün etkisindeydi. “seni sormak için karın şirkete uğramıştı, telefonunuda burda unutmuş” dedi. Sesi nefes nefeseydi. Arkadan karımın “kocammı” diye gelen sesini duydum. Gülümsedim. Anladımki karım benim için patronumla konuşmaya gitmiş. Benim için kafa yormaları hoşuma gitmişti. Anlamamazlıktan gelmeliydim. Çünkü karım işe geri alınmam için patronumla konuşmaya gittiğini bilmemi istemezdi. Biricik patronum ve karım ikiside iyi insanlar. “tamam anladım” diyerek telefonda sırıttım. Patronum “neyse kapatmam gerek sonra konuşuruz” diyerek telefonu kapadı.
Yolda giderken caminin yanından geçtim. Cuma namazı için camiye girdim ve namazımı kıldım. Ancak camide ne imamı görebildim nede cemaati. Bu iyiydi. Tek başıma kendimle baş başa kalıyordum.Çıktığımda ise kapıda imamı gördüm ve hemen sordum. “hocam neden cumaya gelmediniz” hoca bana arapça bir küfür etmişti. Tam olarak anlamasamda benim için dua okuduğunu görünce sevindim ve amin dedim cümlemizin. Daha sonra telefonumun takvimine bakınca bu günün cumartesi olduğunu hatırladım. Daha sonra sevindim. Haftaya cumaya gitmeme gerek kalmayacaktı.
Mükkemmel hayatıma mutlulukla devam ediyordum. Eve geldiğimde kapıyı açmak için anahtarımı çıkardım. Daha sonra kapının yerinden sökülmüş olduğunu görünce irkildim. Evin içine baktığımda bütün eşyalar gitmişti. Kıyafetlerim yerdeydi. Haciz geldiğini anladım. Ama kapıyı sökmelerine anlam verememiştim. Koşarak oturma odasına gittim. Televizyonda yoktu. Hiç bir eşyam kalmamıştı. Daha sonra yerdeki kumandayı ve su ısıtıcısını görünce sevinç çığlığı attım. İşte bu bana yeni bir başlangıc için umut ışığıydı. Yere yatıp su ısıtıcısına küçük bir öpücük kondurdum. Ve ona sımsıkı sarıldım.
Evin boş olması iyiydi ferah ferah oh mis. Kapıyı dert etmedim bile. Apartmanın giriş kapısı sağlamdı nasılsa. Ne kadar şanslı olduğumun bir kez daha farkına varmıştım. Yöneticimiz hacı dede girdi içeri. Beni gerçekten severdi. Nur yüzlü, kibar, ve dini bütün bir insandı. “ne oldu ula sana it oğlu it” diye sordu. Ahah. “evime haciz geldi hacı dede” dedim. “sana herşey mustahaktır zındık herif aidatlarıda ödemiyorsun zaten” dedi. Kahkaha attım. Buna karşılık hacı dede bastonuyla beni iteledi. Yerde tıpkı küçük bir fino köpeği gibiydim. Bir yandanda gülümsüyordum. Hacı dede bana yaşının verdiği olgunlukla son bir nasihat verdi. “götüne koyayım senin borcunu öde gavurun dölü” Ayağa kalktım ve hacı amcaya sarıldım. Ona sarılmak bana güven veriyordu. Sonuçta o saygınlığı olan biriydi kocaman sakalları vardı. “ula siktir git” dedi ve kapıdan dışarı çıktı. Duygusal anlara dayanamayıp kaçan insanlara bayılıyorum.
Daha sonra bir yastık buldum ve yere yattım. Su ısıtıcısına sarılıp uyumaya çalıştım. Soğuktu çünkü doğalgazı bile sökmüşlerdi. Kafamı kaldırıp düşünmeye başladım. Düşünüyordum bütün bu olanları. Sadece bu düşünceye odaklanmıştım ve beynimi kurcalayıp duruyordu. Gerçekten su ısıtıcını prize taktığımda neden çalışmamıştı. Bu sorun yüzünden gece uyuyamadım. Herkesin bazen böyle dertleri olur. Mükkemmel hayatımdaki bu tür sorunlar canımı sıkıyordu.
Ertesi gün uyandığımda güneş ışıkları pencereden içeri vuruyordu. Ne kadarda güzel bir gün. Artık param yoktu ama işin iyi tarafı bu gün bir iş görüşmesine çağrılmıştım. Güzel bir kahvaltı yapmak için mutfağa gittim. Dolabı açtığımda ekmeğin üzerinde dolaşan hamam böcekleri bana gülümsüyordu. Ahuahuahu. Hamamböceklerini beslemeyi seviyordum. Onlarda canlı sonuçta. Hayvanlarla yemeğimi paylaşarak büyük sevap kazanıyordum. Ekmek zeytinle pratik bir kahvaltı yaptıktan sonra hemen takım elbisemi giydim. O arada kapı çalmıştı. Koridordan kimo diye bağırdım. “benim ben aç kapıyı”
İşte günün küçük sürprizi. bana bu güzel günde enerji verecek bir doping. Aranan kan. Bu kayınvalidemin sesiydi. Kendisi çok sevecen ve şirin bir kadındır. Öz annem gibidir. Beni oğlu gibi sever. Heyecanla kapıyı açtım. Hoşgeldin anneceğim dedim ve sarıldım. Sarılmamla beni itmesi bir oldu. “ay. anası gibi yılışık, babası gibi kurnaz. Kızımın hayatını mahfettin meymeletsiz herif, senin için saçını süpürge etti, onu ne doktorlar, ne mühendisler istedide senin gibi bir serseriye ne halt yemeye verdik. Ah benim talihsiz kızım, ah benim kadersiz yavrum, ah benim aptal kızım.” diyerek söylenmeye başladı. Otoriter anne rolünü çok iyi yapıyordu. Ama beni sevdiğini biliyordum. Benim için mutlu olabilmesi için ona sürprizimi söyledim. “anne ben iş buldum, görüşmeye gidiyorum!” diye bağırdım. Yüzüme tükürdü. Çantasıyla bana vurmaya başladı. aynı zamanda “boyun posun devrilsin, gün yüzü görmeyesin” gibi bir şiir okuyordu. Sonra çekip gitti.
İş görüşmesine gitmek için evden çıktım. Durakta metrobüs bekliyordum. Orta yaşlarda bir adam önümden geçerken tanımlayamadığım bir sesle yere tükürdü. Tükürdüğü yere doğru baktığımda ayakkabımda kocaman bir balgam gördüm. Sonra dönüp adama baktım. Oda bana bakıp “pardon biraderde duracak başka bir yer bulamadınmı amına koyim” dedi. Ne kadarda kibar bir adam. Üstelik pardon demesi çok ince bir davranıştı. Mahçup olmuştum. Hata bendeydi. Adamın geçiş güzergahında durmam yanlıştı. Utanarak adamdan özür diledim. Oda hoşgörüyle karşılayıp bir daha olmaması konusunda beni uyardı ve gitti. Çok şanslıydım. Ayakkabımdaki balgamdan yararlanarak peçeteyle ayakkabımın her tarafını sildim. Oh mis. Ayakkabım cilalanmış gibi oldu. 
İş görüşmesi için şirkete geldim. Harika bir yere benziyordu. Ciddi bir yerdi. Şirketin prensipleri olduğu belliydi. Danışmaya doğru yürüdüm ve iş görüşmesi için geldiğimi söyledim. Kız ağzındaki sakızı çıkarıp monitorün üzerine koyduktan sonra yüzüme bakıp randevun varmı diye sordu. Telefonda görüştüğümü söyledim. “iyi git şu koridordan sağa dön bak orda personel müdürü diye yazıyor görmüyomusun” dedi. Gülümsedim ve teşekkür ettim. Cana yakın iş arkadaşlarım olacağı belliydi. Müdürün odasının önünde oturmak için 2 tane koltuk olmasına rağmen ayakta 15,20 kişi bekliyordu. Koltuğa neden oturmadıklarına bir anlam veremedim ve koltuğa oturdum. Bir kaç dakika sonra benden en az 10 yaş küçük bir genç geldi. “ordan kalk” dedi. Neden diye sordum. “ben patronun yiğeniyim ve müdür yardımcısıyım amına koyim. Orası müşterilerimiz için. Kalk diyorsam kalk saygısızlık etme” dedi. Ne kadarda sevecen bir çocuk. Eminim bulunduğu pozisyona emekleriyle gelmiştir. Ona saygısızlık etmem olmazdı hemen müşterilerin yerinden kalktım. Uzunca bir süre bekledikten sonra sıra bana geldi.
Heyecanla içeri girdim. Hazırlıklıydım. Bu işi alacaktım. Müdür karşısına oturmamı söyledi. sSnra purosunu kül tablasında söndürdü. ne mezunusun diye sordu? Size gönderdiğim cvde yazmıştım aslında dedim gülümseyerek. “onları gerçekten okuduğumuzu düşünüyormusun” diye cevap verdi. Haklıydı. Çok meşgul oldukları belliydi. İşletme mezunuyum dedim ve iki senede master yaptığımı söyledim. müdür kafasını sallayarak bana bir kaç tane zeka sorusu soracağını, böylece gerizekalı olup olmadığımı tespit edeceğini söyledi. Bu yöntem şirketin ne kadar profesyonel olduğunun göstergesiydi. Sonra ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın üç şey ne olurdu diye sordu. Hızlıca düşündüm ve cevapladım. odun, taş ve çakmak dedim. Böylece ateş yakabileceğimi ve üşümeyeceğimi belirttim. hahaha. Harika bir cevap verip adamı etkilediğimden emindim. müdür “adada odun ve taş yokmu amına kodumun çocuğu” diye bağırdı. İrkilmiştim.
Zeka sorularını siktir edip hangi posizyon için başvurduğumu sordu. Muhasebe bölümünde müdürlük veya müdür yardımcılığı açığı için başvurduğumu söyledim. sonra dönüp bana “o pozisyonlar için amca oğullarını aldım malesef ama senide işsiz göndermek istemiyorum” dedi. Ne kadarda düşünceli bir adam. Sonra dönüp muhasebe müdür yardımcısı sekreterliğinde ve çaycı departmanında açık olduğunu söyledi. Askeri ücret ve 30′luk akbil vereceklerini ve zamanla daha çok kazanabileceğimi söyledi. Bu benim potansiyelime bağlıymış. Açıkcası 30′luk akbil kısmı bana çok cazip gelmişti. Ancak 6 yıl okulu bunun için okumadığımı düşünüp teklifini reddettim. Pekala o zaman yolun açık olsun dedi ve çıkarken kapıyı kapatmamı söyledi.
İşsiz olmak gibisi yoktur. Erken kalkmak zorunda değilsin. Ödeme yapmak zorunda değilsin çünkü paran yok. Rahatsın. Yani moralim yerindeydi. Eve dönmüştüm. Ama oturmaktan canım sıkıldığında tekrar dışarı çıkıp bir tur atayım dedim. Hava serindi. Dolaptan ne zamandır giymediğim kalın montumu çıkardım ve giydim. Elimi cebime attığımda bir kağıt buldum. Çıkardım ve dakikalarca sevinç çığlığı attım. 50 liralık banknot. Hahaha. şanslı günüm. Ne yapsam diye düşündüm ve sinemaya gitme fikri geldi aklıma. Mısırımıda alıp güzel bir film izleyecektim.
Güzel bir aşk filmine bilet aldım. Salona ilk ben girmiştim. Yerimde tam ortadaydı. Sanırım koca salonda tek başına film izleyecek şanslı insanlardan olacaktım. Hemen mısırmı ve kolamı yanıma aldım ve koltuğuma oturdum. Daha sonra iki liseli çift geldi ve tam önüme oturdular. Ahah. Olsun onlarda izlesin. Sonra iki genç sevgili daha gelip sol tarafımdaki iki koltuğa oturdular. Gülümsedim. Daha sonra iki evli çift gelip sağ tarafıma oturdular. Aşk bahçesinemi düştüm, nereye düştüm amına koyim diye mırıldandım. Gülümsedim. Ama son gelen çift beni mutlu etmişti. Tanıdık bir yüz görmek bana iyi geldi. Metrobüste bana dayayan amca eşiyle beraber filme gelmişti. Arkamdaki iki koltuğa oturdular. Hemen arkamı dönüp sürpriz diye bağırdım. Amca kafama bir tane patlatıp “senin amına korum oğlum, siktir git amına koyim” diye bağırdı. Bu el şakası amcayla aramızdaki samimiyetin bir göstergesiydi.
Filmin öncesindeki her fragmanda film başladı sanıp moda giriyor, mısırı yemeye başlıyordum. Bitmek üzereydi. Yapım şirketlerinin logolarınıda dakikalarca izledikten sonra film sonunda başlamıştı. Bir yandan mısırımı yiyip bir yandan kolamı yudumluyordum. Lakin dikkatim dağılmıştı. Önümdeki çift film başlar başlamaz yiyişmeye başlamıştı. Çocuk kızın içine girmişti nerdeyse. sol tarafıma baktığımda benzer bir manzarayla karşılaştım. Deliler gibi öpüşüyorlardı. Sağ tarafımda gülüşüp yiyişiyorlardı. En bomba sürprizse arkamdaydı. Metrobüsteki amca karısını kucağına almıştı. Beni bakarken gördüğünde “oglum önüne dönsene amına goyim sigigit” diye çemkirdi. Sanırım salonun neredeyse hepsi doluyken filmi izlemeye gelen tek kişi bendim. Ama bu iyiydi. Hayalim gerçek oldu. Sinemada tek başına film izlemek bu olsa gerek.
Sabah kalktığımda evde karımı buldum. “sonunda eve döndün” diyerek sıcak bir gülümsemeyle onu kucakladım. Karım beni itti. “senden boşanıyorum salak herif” dedi sonrada “artık eski patronunla beraber olduğumu biliyorsundur” dedi. O anda artık gülmüyordum. Artık gerçekler kafama dank etmeye başlamıştı. Bu kadarıda yeterdi. Bütün bu oyun sonra ermeliydi. Hiç düşünmedim ve bastım kahkahayı. “siktir git” diyerek ilk küfürümü etmiş olmamın hazzıyla tekrar kahkaha attım. Karımın surat ifadesi değişmişti. Sonra kapıdan çıktı gitti. Sanırım hayatımının en güzel günü buydu. Bekarlık sultanlıktır derler. Moralim yerine geldi ve koşarak evden çıktım.
Yolda sadece koşuyordum. Artık yapmam gerekenin vakti gelmişti. Beni yolda koşarken gören hacı dede “koş forest koş” diye bağırdı ve güldü. hacı dedede amma kültürlü adammış. Halbuki gavur filmi izlemezdi o. Koşmaya devam ettim. Yolda yaşlı amcanın teki arkadan bağırdı. “dur evlat dur” normalde işim aceleydi. Ama durmam gerektiğini hissettim ve durup amcaya döndüm. Seyyar piyango satıcısıydı. “evlat daha siftahı yapmadım,gel al bir tane belki şans yüzüne güler.” büyük bir kahkaha attım. Sonra mutlu sona koşmaya devam ettim. Ama cebimde son kalan 150 lira param olduğu aklıma geldi. Bir işime yaramayacaktı nasılsa. tekrar amcanın yanına döndüm ve 100 lirayı ona uzattım. “bütün biletleri satın aldın genç adam” dedi. Bilet istemediğimi söyledim ancak o zaman parayı almayacağını söyleyince rastgele bir bileti aldım ve cebime koydum. Sonra hızlıca dönüp koşmaya devam ettim. Koşarken bileti çıkardım. “3 1 3 1 2 1 4 0″ kocaman bir kahkaha attım. İyiki bu bileti almışım gülmemi sağlamıştı. Bileti kırıştırarak cebime koydum. Yere çöp atmak yanlış olurdu. Sonra bir taksiye bindim ve karşıya geçeceğimi söyledim. Yolda giderken taksinin iki katı para yazdığını farkettim. “neden bu kadar çok yazıyor?” diye sordum. Taksici dönerek “gece tarifesi açık” dedi. Ne kadar müşteriyle ilgili ve açıklayıcı bir insan. Bu cümlesiyle sabahın 12′sinde neden taksinin bu kadar fazla yazdığını açıklayıverdi hemen. Neyseki önemi yoktu. Boğaz köprüsüne geldiğimizde burda inmem gerek dedim. “burda neden iniyorsunuz” diye sordu. Ekranda 60 lira yazıyordu. Gülerek 50 lirayı uzattım. “in lan arabadan sikik” dedi. Daha sonra köprüye çıktım. Demirlerin üzerine tırmandım. Bu iyiydi. Çünkü bu sıcak havada yüzüp serinleyebilecektim. Belkide daha nazik bir dünyayla tanışabilecektim. Aptal olmayacaktım artık belki.
Atlamak için yavaşca doğruldum. Gökyüzüne son bir kez baktım ve gülümsedim. Şahane hayatımın sonuna gelmiştim artık. Gözlerimi kapadım. o arada arkadan geçen arabanın yüksek sesle çalan radyosuna kulağım gitti. Haberleri yüksek sesle dinlemesi iyiydi. En azından çevredeki insanlarda haber dinleyebiliyordu. Topluma yararlı bir davranıştı. Gibi düşünmedim ve bari ölürken rahat bırakın amına kodumun çocukları diye geçirdim içimden. Trafik biraz sıkıştı. Araba tam arkamda durdu. “3 1 3 1… ” bir an arkamı hızlıca döndüm dönerken ayağım tökezledi ve debelenmeye başladım. “2 1 4 0″ direğe tutundum ve ayağım kayınca yere düştüm. “piyango bu numaralardaki bir tam bilete çıktı. Talihli henüz ortaya çıkmadı.” yüzümde bir şaşkınlık ifadesi vardı. Bu arada arabalarından inen 1,2 kişi yapma etme kıyma” diye yanıma geldiler. ulan demirlerin üstündeyken gelen yoktu. sonra “siktirin gidin” diye bağırdım. Çevremdeki insanlar bana anlam veremedi. Hızla oradan uzaklaştım.
İyide bileti daha 2 saat önce almışken şimdi bana nasıl çıkabilirdi? Biletin tarihine baktığımda geçen haftanın bileti olduğunu öğrendim. Eski bileti almışım ama bilete piyango vurmuş. ahah. Bu nedense beni pekte mutlu etmedi. Ankaraya gittim ve 5 trilyonu hibe ettim. Basın mensupları fotoğraflarımı çekti ve haberlerde çıktım. İstanbula tekrar döndüğümde evime geri döndüm. Kapı yenilenmişti. Hacı dede geldiğimi duyunca direk aşşağıya indi ve bana sarıldı. “ula gel buraya hele gel canım evladım, sen benim oğlumsun, oğlum” gibi sözler sözlüyordu. Kocaman bir kahkaha atmadım. Tebessüm bile etmedim. Bana yeni anahtarlarımı verdi ve eve benim için bir kaç eşya aldığını söyledi. Hacı dedeyi neden sevmediğimi şimdi dahada iyi anladım. Anahtarı aldıktan sonra “şimdi beni yanlız bırak” demekle yetindim. “tabi evladım” diyerek bana gülümseyip merdivenlerden çıkışını izledim. Gülümsedim ve eve girdim.
Eve bir göz attım. Oturma odasında bir kaç yeni koltuk, yeni bir lcd televizyon ve mutfaktata bir kaç eşya vardı. Yatağım gene aynı yataktı. Hacı dede yalakalık yaparken bile cimri davranıyor. Daha sonra gözlerim su ısıtıcımı aradı. Onun benim için özel bir anlamı vardı. Etrafa bakmama rağmen bulamadım. Kafayı yedim. O an 1 trilyona su ısıtıcımı geri alabilirdim. Ama 2 trilyon vermezdim. Bu yüzden su ısıtıcısını siktir ettim. Sonra telefonum çaldı. Arayan serkandı. “kardeşim. seni göt herif. kapmışsın 5 trilyonu, unuttun kardeşini” bir an duraksadım sonra “kes sesini seni lanet olası aşşağılık pislik herif” dedim. Buda neydi böyle? Bu nasıl bir küfürdü? Bir an kendimden utandım. Amerikan filmleri özentisi olmamdan ve paranın beni nasıl değiştirdiğinden utandım. Paramdan utanınca çok param olduğu aklıma geldi. Tekrar götüm kalktı ve siktir git orospu çocuğu diyerek telefonu serkanın yüzüne kapadım. Bunları neden yaptığımı anlamıyordum. Ama telefonu kapadıktan sonra kahkaha attım.
Eski patronumun diğer ortaklarının hisselerini satın aldım. Yüzde 60 oranında hissem oldu. Şirket artık benimdi. İş yerine gittim. kapıdan girer girmez sudeyle göz göze geldik. Hızlıca yürüyerek yanıma geldi ve bana sarıldı. “hepimiz seni çok özlemiştik” dedi bana. gülümsedim. Benim çok yetenekli ve positif enerjili eski iş arkadaşlarımda alkış tuttular. Sudeye dönüp “bende seni özledim küçük fahişe” dedim. Sude bir anda mosmor oldu. Kahkahayı bastım. Sonra iş arkadaşlarıma dönüp bağırarak, “geri dönmemin şerefine, beni bu kadar sevmenizin karşılığı olarak” dediğimde hepsi maaşlarına gelecek zammın umuduyla ayağa kalktılar ve ben devam ettim “hepinizi kovuyorum orospu çocukları, şimdi siktirin gidin burdan” birbirlerinin yüzlerine öküz gibi bakmaya başladılar. Kahakahalar atarak eski patronumun odasına girdim. Beni görür görmez ayağa kalktı. “eski başarılı elemanım ve yeni ortağım. evine hoşgeldin.” dedi bana. Gülümsedim. “hoşbulduk eski patronum ve benim yeni başarılı elemanım” diyerek “hadi şimdi o koca götünü kaldır ve yerimden kalk” dedim. Bunu yapamazsın falan diye söylenmeye başlayınca yanına usulca gittim ve kolundan tutarak onu kaldırdım. Şok olmuş gibiydi kalktı. Bende koltuğa oturdum. “o zaman kalan hisseleride al seninle ortak olmak istemiyorum” dedi. Kahkaha attım. “seninle ortak değiliz zaten sen küçük ortaksın ve benim elemanımsın” dedim ve hisselerini almayacağımı söyledim.
Tekrar eve gittiğimde koridorda karımla karşılaştım. Yani eski karım. Elinde boşanma kağıtı vardı. yırtıp attı. Ben sadece izliyordum. “büyük bir hata yaptım senden beni affetmeni beklemiyorum ama” derken hacı dede bir anda aşşağıya indi. Yukardan bizi izliyormuş. “ula sus ula, git işine ula seni zındık karı, bre gafil, bre kafir, bre melhum karı rahat bırak adamı” diyerek bastonuyla karımı ittirmeye başladı. Karım “sana ne oluyor be adam” diyerek yanıma geldi. Ben kahkahalara boğulmuştum. Benim için kavga etmeleri güzeldi. Bu kadar iki yüzlüğü bir arada görmek dahada güzel. Karıma döndüm ve sana söyleyecek üç kelimem var dedim. Dinliyorum hayatım dedi bana. Usulca yüzüne yaklaşarak “boşol, boşol, boşol” diye bağırdım sonra hacı dedeye dönerek caizmidir diye sordum. “caizdir evladım onayladım” dedi. Karım göt gibi kalmıştı. “resmi nikahımız var bir kere” dedi. Çoktan boşanma davasını açtığımı söyleyince “tamam şimdi sinirlisin, üzgünsün, kafan karışık, tekrar geleceğim diye söylenerek gitti. Gülmeye başladım ve arkasından siktir diye bağırdım. Sonra dönüp hacı dedeye baktım. Benden daha mutluydu. Gandalf edasıyla bana öğüt verircesine “paramızda gözü var herkesin kendine dikkat et” dedi. Sırıttım ve eve girdim.
Gece olduğunda uyumaya çalışıyordum. Sonra kapı tekmelenmeye başladı. İrkildim. gittim ve kapıyı açtım. Misafirlerim gelmişti. Eski patronum ve bir kaç arkadaşı ellerinde sopalarla kapıma gelmişlerdi. Patronum bana “hisselerimi bana geri vereceksin” diye bağırdı. Patronumun bu kadar zor durumda kaldığını görünce kahkahayı bastım. Beni koridora çektiler ve yumruklamaya başladılar. Sanırım boku yemiştim ama buna rağmen gülmeye devam ediyordum. Sonra bir silah sesi duyuldu. Oda ne? Hacı dede elinde pompalısıyla merdivende dikilmişti. “ula zındıklar şimdi amınıza kodum” diye bağırdı. Eski patronum ve yanındakiler bembeyaz giyinen hacı dedeye bakınca ne yapacaklarını şaşırdılar. Sakalları bile parlıyordu. Aralarından biri “gandalf” demekle yetindi. Hacı dede “gandalf sensin gavurun köpeği” deyip tekrar ateş etti. Su borusuna isabet edince su fışkırmaya başladı. Ben kesintisiz bir dakika boyunca kahkaha atıyordum. Bunlar korkup merdivenden aşşağıya yuvarlanarak kaçmaya başladılar. Hacı dedenin birde omzuna bağladığı mermiler yokmu savaşa gidiyor gibiydi. Bu yaptığı kahramanlıktan sonra yanıma yaklaştı. Öyle bir bakışı vardıki tarihi bir söz söyleyecek gibiydi. Kulağımı ona kilitlemiştim. Bana döndü ve dediki, “bu patlayan boruyu aidatına ekleyeceğim” Sonra geldiği gibi ağır adımlarla dairesine gitti.
Ertesi gün bileti aldığım adamı bulmak istiyordum. Kendimi sır kapısında oynuyormuş gibi hissediyordum. Geçen haftanın bileti benim elime nasıl geçebilmişti. Apartmandan çıkarken hacı dedeyle karşılaştım. Tüfeğiyle çatıya çıkıp beni sokaktan çıkana kadar koruyacağını söyledi. Hala parada kendine pay biçiyordu. Parayı bileti aldığım amcaya geri vereceğimi söylesem sanırım beni kurşuna dizerdi. Ama bunu yapmalıydım. Belkide aldığım bilet o amcanın kendine sakladığı biletdi. Hem koşarken bana seslendiğinide duymuştum ama bakmamıştım. Parasını ve aldığım hisseleri ona geri verip yarım kalan işimi bitirecektim. Bu kadarı yeterdi. Merdivenlerden indim. Apartmanın girişi kum torbalarıyla çevrelenmiş. Apartmandaki üç beş komşuyada hacı dede silah verip nöbet tutturmuş. Altları çizgili pijama kafalarında kask. Kahkaha atmıştım. Daha sonra bileti aldığım sokağa gittim. Amca orada tezgahının başındaydı. yanına gittim. “hoşgeldin evlat bir kere şansın yaver gitti diye genemi denemeye geldin” dedi bana ve güldü.” ona durumu anlattım. Benimle dürüstçe konuştu. Arkamdan eski bilet sattığını söylemek için bağırdığını ve o biletin geçen haftanın satamadığı biletlerden biri olduğunu söyledi. Diğer satılmayan biletleri geri vermiş ama onu unutmuş. Yeni biletlerin arasına karışmış. farkedincede kenara koymuş. Bilete ikramiye vurduğunu oda bilmiyormuş. Ben ne diyeceğimi bilememiştim ve ona para vermeyi teklif ettim. amca “kimim kimsem yok o para bu yaştan sonra benim bir işime yaramaz evlat. o bilet tamamen senin şansındı benim değildi.” diye cevap verdi. Böyle bir insan olduğunu görmek beni çok şaşırtmıştı. Gerçekten mutlu olmuştum. Amcayı zar zor ikna ederek bankaya gitmiştik ve paranın bir kısmını ona vermiştim. Bundan sonra çalışmak zorunda kalmayacaktı. Daha fazla pay vermek istediğimde kesinlikle reddetmişti. beraber bir yemek yedikten sonra vedalaşmıştık.
Eve yaklaştığımda apartmanın kapısının önünde bir ambulans görmüştüm. Birine bir şeymi olmuştu acaba. Hacı dede silahlıydı ve ne yapacağı belli olmuyordu. Koşarak komşulardan birine sordum. Hacı dedenin kalp krizi geçirdiğini söyledi. Bir an duraksadım. ambulanstan “ula ölecem ula yetiştirsenize hastaneye ateistmisiniz siz zındık herifler” bağırışlarını duyunca kahkaha attım. Ambulansın arka kapısından baktığımda hacı dedeye serum bağlamışlardı. Beni görünce tekrar bayılır gibi oldu. Sonra tekrar kafasını kaldırıp “hastane masraflarını ödersin demi oğlum” diye sordu. Gülümsedim. O anda ambulansın kapılarını kapadılar ve siren çalarak hacı dedeyi hastaneye götürdüler. Aldığım habere göre hacı dede uzun süre hastanede kalacaktı. Ondan kısa sürede olsa kurtulmuş olmam güzeldi.
Ertesi gün olduğundan gene evden çıktım. Ama yapacak bir şeyim yoktu. Çok sıkılmıştım. Sona çok yaklaştığımı hissediyordum. Evin sokağına girdiğimde kafama bir çuval geçirilene kadar o gün için hiç bir planım yoktu. Ama artık vardı. Kaçırılmıştım. Bu iyiydi. Bende günün sürprizi nerde diye düşünüyordum. Bir iki kişi kolumdan tutuyordu. Biride kafama çuval geçirdikten sonra başıma sert bir cisimle vurdu. Bayılmamıştım ama biraz sersemlemiştim. Ağzıma bantda yapıştırdılar. Sonra beni halının içine sardılar. O kadar plan yapmışsınız. İyi tamam. Ama yolda giderken bilincim açıktı hissediyordum. 15 dakika minibüs bekledik. Sonra bir yerde indik. Ordan metrobüsle aktarma yaptık. Son olarak zincirlikuyu durağında inmiştik. Amına koyim madem kaçırıyorsunuz bir araba bulamadınızmı? Sonra beni bir sandalyeye oturttular.
Çuvalı tekrar kafamdan çıkardıklarında eski patronumun neşeli suratını gördüm. Yanındada eski karım vardı. Kahkaha atıyorlardı. onlar kahkaha attıkca ben ciddileştim. Onlar gülmeye devam ettiklerinde kendimi tutamadım ve kahkahayı patlattım. “orospu çocukları beni kaçırdınızda ne oldu şimdi?” hahaha. Eski patronum purosunu çıkarttı ve ateşledi. Sonra bana yaklaşıp dumanı yüzüme doğru üfledi. “hisselerimi bana geri vereceksin göt oğlanı yada ben zorla alıcam” dedi. Sski patronumun filmlerden fırlamış o meymeletsiz suratını görünce kahkahayı bastım. “puro içiyorsun. sana fazla maaş vermişim demekki. yoksa seni ayın elemanı falanmı seçmiştim” Karım sadece olanları izliyordu sonra yanıma yaklaştı ve “hade hayatım işi zora sokma ver şu hisseleri bize yoksa seni tekrar boynuzlarım” diyerek güldü. Bu lafa sağlam bir cevap düşünmem gerekiyordu. Karıma zekice bir cevap vermeliydim. 1 dakika boyunca düşündüm ve yaratıcılığımı zorladım. Sonra karıma döndüm ve dedimki, “ananı avradını sikeyim orospu çocuğu” oda bana bastı tokadı.
Sonra patronum köşede duran odunu eline aldı. “bu odunla şimdi ben ne yapıcam dersin?” diye sordu. “senin için fazla büyük değilmi ama karımda deneyebilirsin” diye cevap verdim. Eski patronumda odunla bacağıma sertçe vurdu. bağırdım. Çok acımıştı. Karım elindeki kağıtları koydu önüme ve imzalamamı istedi sonra beni öldürmeyeceklermiş. Sonra gene gülmeye başladım. “parmak bassam olurmu?” diye sordum kibarca. Sonra eski patronum odunu ortaya koydu ve yanındaki iki adama beni kaldırttı. Beni odunun üstüne oturttular. bu ağrıma gitmişti. Sonra patronuma dedimki, “sana oturacak yer kalmadı ama kucağıma alabilirim istersen” bunu duyan kaltak karım koşup oduna bir tekme attı. Ben yere düştüm. orospu karı. Seninle evlendiğim güne lanet olsun.
Kağıdı imzalamamakta ısrar ediyordum. Bir yandanda gülümsüyordum. Eski patronum sinirlendi ve silahını çıkardı. Kafama dayamıştı. Üçten geriye doğru sayacağını ve imzalamazsam olmayan beynimi patlatacağını söyledi. Çokta sikimdeydi. Yarım kalan işimi onun bitirmesi daha iyiydi. Cehenneme gitmekten kurtulacaktım hem. Bu beni sevindirmişti. Daha sonra saymaya başladı. 3, 2, “bak 0 dedimmi ölürsün ama bak” deyip tıpkı ilkokul çocukları gibi blöf yapıyordu. 1, ben her ihtimale karşı gözlerimi kapamıştım. ancak o anda dışarıda megafondan bağıran birinin sesi duyuluyordu. Bu beklenen adamdı,”ula hepinizi kurşuna dizecem bre kafirin torunları, etrafınızı sardık guvurun tohumları, töbe edin teslin olun munafıklar” herkes irkildi. İlk defa hacı dedenin sesini duyduğuma sevinmiştim. Eski patronumun panikledi ve havaya ateş edip “sıkıyorsa gel ulan bunak” diye bağırdı. Aradan biraz süre geçti. Eski patronum ve adamları duvarların arkasına geçip nişan aldılar. Hacı dede “ula hepiniz kafirsiniz, hepinizi vuracam amına koduklarım” diye bağırdı. Kısa süren bir sessizlikten sonra hacı dede yanındakilere komut verdi. “hele go go go din kardeşlerim go go go”, “ula takım toparlan” bir anda deponun camları kırılmaya başladı. Hacı dede ve cemaati içeri sis bombaları attılar.
Atılan sis bombaları nedeniyle göz gözü göremez olmuştu. Hacı dede ve dostları ellerinde tüfeklerle kapıyı kırıp içeri girdiler. sisden göz gözü görmüyordu. Hacı dede tüfeğiyle rastgele sıkıyordu etrafa. Hacı dede ekibinde bomba atma görevini çatı katındaki iki üniversite öğrencisine vermiş. Çocuklar aidatı ödeyemedikleri için gelmek zorunda kalmışlar. Hacı dede göz gözü görmezken onları buldu ve birinin yakasına yapıştı, “ula sıpalar,ula gavurun dölleri ula it oğlu itler bir tane atın demedimmi”, çocuk hacı dedeye, “ne anlarız biz bomba atmaktan hacı amca” diye cevap verdi. Hacı dede bu sefer, “ne okuyorsun la sen okulda” diye sordu ve çocuk felsefe deyince hacı dede küplere bindi. “ula imansızlar ikinizide apartmandan attıracam ula. ha! it oğlu it attıracam sizi serseriler”
Sis biraz dağılmaya başlayınca eski patronum ve adamları hacı dedeye karşı gelmeyi göze alamamış ve ellerindeki silahları bırakmışlardı. Hacı dedede onları tek tek bağlatmıştı. Hacı dedenin benim için bunca şey yapması beni duygulandırmıştı. gerçekten saygı duyulacak bir adamdı. Yanıma geldi ve “ula şimdi o haram paraları ve hisseleri bana vereceksin zındık herif ben onları hayır için camiye bağışlayacam oğlum” dedi tebessüm ederek. Bende kibarca bunu yapamayacağımı bu parayla başka planlarım olduğunu söyledim. Hacı dede tekrar gülümsedi. “ama oğlum cami? imam efendiyle konuştuk biz yeni minare ekleyecez ve üst kata asansörle çıkılacak” ben gülümsedim. “hacı dede kaç yıl ömrün kalmış hala paranın peşindesin üstelik dini sömürüyorsun. utanmıyormusun” dedim nazikçe. Ama elimden geldiğince saygılı bir şekilde dedim ve kırmamaya çalıştım. Çünkü onun elinde pompalı tüfek vardı ama bende yoktu. Üstelik son kelimeyi kullanmamış olsam belki daha iyi olabilirdi. Ama hacı dede görmüş geçirmiş bir adam olduğundan dediklerime hak verecek ve hoş görüyle karşılayacaktı. Sonra hacı dede pompalıyı kafama dayadı. “ula it oğlu it, ula sen benimle nasıl konuşuyorsun saygısız köpek. köpek soyu.” dedi ve yanındakilerden birine beni çözdürdü. Elime kalemi verdi. kağıtı 1 dakika içinde imzalamassam beni diyanet işleri başkanının bile kurtaramayacağını söyledi.
Sanırım bu sefer öbür dünyaya gidiyordum. bu iyiydi. Mükkemmel hayatıma, hacı dede gibi mübarek bir insanın son vermesiyle huzura ereceğimi düşünüyordum. Üstelik kalan paranın büyük bir bölümünü ve hisseleri yardım kuruluşlarına bağışladığımı bilse sanırım beni öldürmekten vazgeçerdi. Sürem dolmuştu. hacı dede pompalının jarjörünü çekti. O sırada dışarıdan polis sirenleri duyulmaya başladı. Hacı dede hemen silahı yere attı ve kapıya yöneldi. İçeri garip girdi. “hav hav hav” rıza baba ve ekibi aniden depoya girdi. “yat yere yat yat”,”alın bunları alın” depoda kim masum kim suçlu belli değildi. Mesut komserle göz göze geldik sonra bana doğru koşmaya başladı. Sonunda bu iplerden kurtulacağım diye sevindim. Yanıma gelir gelmez suratıma bir yumruk patlattı. Ne yapıyorsunuz kaçırılan benim suçlu olan onlar memur bey diye bağırdım. Sanırım mesut komser yaptığı hatadan dolayı üzüldü. “ah tokmakkafa,ah tokmakkafa” diye sayıklamaya başladı. Rıza baba çevreye bir göz attı ve hacı dedeyle göz göze geldi. Sert bir şekilde bakarak,”pisliğin teki olan senmisin?” diye sordu. Hacı dede gülümseyerek,”yok evladım ikindi namazı için camiyi arıyordum, nereye geldim” deyince garip havlayarak hacı dedeyi işaret etti. “ula çekin şu iti başımdan” Mesut komserin gene kafası karışmıştı. Eski patronumu gözüne kestirdi ve koşarak ona bir kaç yumruk patlattı. Rıza baba, “garip haklı galiba aferin evlat, aferin” deyip ben hariç herkesi göz altına aldılar. Mesut komser beni çözdükten sonra başından hiç çıkarmadığı beresini bana hediye etti. Duygusal anlar yaşamıştık. Hacı dede zorla götürülürdü. Serbest bırakılması için polislere cennetden arsa teklif etmesine rağmen paçayı sıyıramadı.

99 yorum:

  1. Eğer yeni bir ev satın aldığınız için seçenekler arıyordum var,
    inşaat, gayrimenkul kredileri, refinance, konsolidasyon
    finansman borç, kişisel veya iş amaçlı?
    Geleceğe hoş geldiniz! Finansman bizimle daha kolay.
    Neden acilen para için beklemek?
    Size kredi için nakit var. Bizim Finansal kredi hizmeti% 100 garantilidir.
    Biz% 2% 2 oranının düşük ve uygun faiz oranı finansal hizmet oranı düşük ve uygun faiz oranı sunuyoruz bize ulaşın
    Şimdi başvurun ve memnun müşteriler binlerce katılmak.
    E-posta: firstalliancesloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımda ne inanılmaz bir hikaye, ben şu anda New York, ABD''de yaşayan, Bayan Wilecia Berbana duyuyorum. Ben üç çocuk şu anda bir dulum ve ben bir mali durumda kalmış oldu. Son iki ay i finanse ve benim faturaları ve bazı diğerleri ciddi bir borç ödemek için gerekli. Ben ben İngiltere''de aldatmaca kredilerinde yaklaşık $ 3,800,00 usd oldu on-line kredi şirketi bir kredi için başvuruda sonra $ 650,000.00 USD kredi arıyor, ama ben koymak benim iyi arkadaşım anlattı şikayet edildi beni tek yer kredi almak için on-line olan GOLD kREDİ fİRMA şirket% 100 garanti bir iş kredisinde başvurmaları halinde büyük bir ile, ben işlemde herhangi bir gecikme olmadan kredi almak için ben, bu yüzden ben yaptım ki kalbimdeki korku ikinci kez para gevşek değil. Kardeşlerim ve kardeş seni biz güven ve inanç olabilir Dünyada iyi insanlar hala var olduğunu bildirmek istiyoruz. arkadaşım tavsiyesi ile hangi bir kredi geçen hafta şirket sormak ve benim en büyük sürpriz ben sadece dün benim kredi aldım. Umudum ve güven tüm gitmişti ama şimdi güvenebileceğimiz gerçek kredi firması vardır yeni. Bu fırsatı kullanıyorum bir kredi ihtiyacı olan varsa hepsi bir kredi için başka nereye kadar hasta gitme bilgilendirmek. i hes toplumların başarısı ALTIN KREDİ FİRMA bir kredi için ben hasta için istiyorum gururu olduğunu söyledi çünkü size yardımcı olabilir gerçek bir kredi borç veren bulduk. İşte şirket e-posta şunlardır: goldloancompany1234@gmail.com Ve ben size hayat yeniden aynı kalır asla söz veriyorum,
      Ben kendi ifadesini duymak için bekliyor olacak.

      Bayan Wilecia Berbana

      Sil
  2. Dikkat :::::

    Biz, verimli, güvenilir, güvenilir, sertifikalı
    dinamik ve güvenilir, hızlı, gayrimenkul için finansör ve işletme finansmanı her türlü işbirliği
    uzun vadeli kredi sorunu
    Biz borç azami kredi miktarı 500.000.000 olduğunu.
    Biz bu kredilerin türleri ve daha birçok sunuyoruz:

    Bireysel Krediler (teminatsız kredi)
    İşletme Kredileri (teminatsız krediler)
    Konsolidasyon Kredileri
    Kredi kombinasyonu
    Ev Geliştirme
    Lütfen, size sevgi ve bizim mali teklifin ilgi varsa,
    Lütfen bize ulaşın
    e-posta ile zenithloanlimited@gmail.com

    YanıtlaSil
  3. borç özgür ve çözüm ev bir yere hoş geldiniz, biz güney Afrika vatandaşı kendi evini satın alabilirsiniz onun doğru zaman Sonuç olarak, iyi bir araba gelmiş, iyi bir iş kurdu, ve aynı zamanda onun / onun hesabını ödemek ve güzel telefonları kullanın. Bütün bu işler nakit yapılabilir, bu kredi şirketi 10 000 000Rand size 10 000Rand herhangi kiralayan ve Götürü miktar sunacak. biz de şu krediler sunuyoruz (chijofinance@hotmail.com) bize bugün e-posta:
    * Bireysel kredi
    * İşletme Kredisi
    * Home Equity Loan
    * Borç Konsolidasyon
    * Refinansman
    * İkinci Mortgage
    * Home Equity
    * Ana Alım Kredileri
    * Ev borcu.
    Bu kayıtlı ve yetkili kredi şirketi ve tüm kara listeye vatandaş, hiçbir kredi çek, aynı gün onayı ve anlık ödeme dışarı krediler sunuyoruz. Biz para peşinde değil ama mali refahı ile ilgilenen. chijofinance@hotmail.com~~pobj bize bugün e-posta ve kredi biri 5 dakika içinde size geri almak olacaktır.
    Borç ve Yoksulluk İyi Hoşçakal. Nakdi Krediler Mevcut !!!

    E-posta: (chijofinance@hotmail.com)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Ben yatirim için ve $150 milyon usd sermaye mali sorunlarini çözmek, kolayca krediler ve paylasmak için isletmelere kredi vermek, Kilise'nin Lady Lopez kredi, mesru bir kredi borç veren finans degilim, kisa ve uzun özel kredi vermek için planliyor terim, 500 $ usd güvenilir tüm ciddi insanlar için 150,000,000 $ usd usd arasinda degisen bir terim ve kredi yapmak istiyorum entegre. % 2 Benim faiz orani bizim teklif ilgilenen varsa Ladylopezloaninstitute@gmail.com, lütfen bize ulasin

    Lopez Credit

    E-mail: LADYLOPEZLOANINSTITUTE@GMAIL.COM

    YanıtlaSil
  5. Eğer bir iş erkek ya da kadın mısınız? Eğer bir finansal karmaşa içinde yoksa kendi iş başlatmak için para gerekiyor? kredileri Onların Borç ödeme veya faturalarınızı ödemek ya da güzel bir iş başlatmak gerekiyor? Eğer düşük kredi puanı var mı ve bunu sert yerel bankalar / diğer mali kuruluşlardan Sermaye kredisi almak için bulacaksınız? E-posta: Sen gibi herhangi bir nedenle bir Kredi veya finansman ihtiyacı detlevjonasfunds@outlook.com

    a) Bireysel Kredi, İş Genişleme,
    b) İş Kurma, Eğitim,
    c) Borç Konsolidasyon,
    d) Sabit Para Krediler

    Biz "Biz herhangi bir nedenle bireysel kredi, borç konsolidasyonu kredileri, girişim sermayesi Sermaye, ticari kredi, eğitim kredisi, ipotek veya kredi sunuyoruz,% 3 düşük faiz oranı ve teminat ile ve Teminat değil kredi sunuyoruz.

    Ancak, bizim yöntem gerekli kredi miktarını belirtmek için imkanı sunuyor ve aynı zamanda bunu göze süresi, size gerçek Chance ihtiyacınız fonları olsun verir!

    E-posta yoluyla bize ulaşın: detlevjonasfunds@outlook.com

    YanıtlaSil
  6. Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. (Co.operateloanservice@gmail.com)
    Hepimiz bir amaç için krediler sunuyoruz. Bugün uygulayın ve 3 iş günü içinde finanse olsun.
    - Kredinin minimum tutarı: € 2,000.00
    - Kredinin azami tutarı: € 100.000.000,00
    - Faiz oranı: yılda% 3
    Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın (co.operateloanservice@gmail.com)

    YanıtlaSil
  7. Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. (Co.operateloanservice@gmail.com)
    Hepimiz bir amaç için krediler sunuyoruz. Bugün uygulayın ve 3 iş günü içinde finanse olsun.
    - Kredinin minimum tutarı: € 2,000.00
    - Kredinin azami tutarı: € 100.000.000,00
    - Faiz oranı: yılda% 3
    Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın (co.operateloanservice@gmail.com)

    YanıtlaSil
  8. Günaydın
                 Eğer çok hakiki kredi arıyorsunuz?
    WinTrust Mortgage Şirketi krediler, selam için Başvuru
                      Biz, kredi borç veren sertifikalı
    işinizde mali yardım istiyor musunuz?
    Eğer rüya ev ve araba satın almak istiyorsun?
    Eğer bir iş başlatmak istiyor musunuz ve nerede başlamak bilmiyor musunuz?
    Eğer sürekli bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından geri çevirdi mı?
    Biz% 3 uygun faiz oranı ise kredi vermek için daha fazla endişe? 24 saat içinde işleme. Biz 5.000 100.000.000 USD aralığında kredi vermek, E-posta: dporterwintrustmortgage@outlook.com

       Biz dinlemek için sabırsızlanıyoruz
    WIN GÜVEN MORTGAGE

    YanıtlaSil
  9. Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi gerekir ya da sen bankalar ve diğer mali kurumlar tarafından reddedilmiş? işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın.

    Bu Anderson Kredi Evde. Biz% 3 uygun bir faiz oranı üzerinden ilgilenen kişilere krediler sunuyoruz. $ 1,000.00 dolardan $ 10,000,000.00 Dolar maksimum miktar aralığı.

    Maksimum güvenlik bizim önceliğimizdir olarak bizim krediler de sigortalıdır.
    YATIRIMCILAR DA İHTİYACIMIZ VAR.

    e-posta yoluyla bize ulaşın: andersonloanhome@gmail.com

    Saygılarımla
    Anderson Kredi Ev
    Bir ANLAMI SENİN DÜNYA VERMEK.

    YanıtlaSil
  10. Bir iş kurmak veya faturalarınızı temizlemek için bir kredi gerekiyor mu? Eğer mali sorunları çözmek istiyor musunuz? Biz e-posta yoluyla geri bize ulaşın .... bir kredi bugün için hemen başvurun% 2 küçük faiz oranı ile kredi sunuyoruz: carlosinvestment0gmail.com

    Bu size ihtiyacınız olan para almak için gerçek bir şans verir! carlosinvestment0gmail.com: e-posta yoluyla ilgilenen kişi ise

    Saygılarımla
    Carlos C.E.O Yem
    E-posta: carlosinvestment0gmail.com

    YanıtlaSil
  11. Eğer acil bir kredi ihtiyacım var? Eğer aracılığıyla bizimle irtibata ilgilenen varsa Biz, İş Kredileri, Bireysel Krediler, Öğrenci Kredisi, Araç Kredisi, Banka Kredileri E.t.c vermek: paulloanfundshelp1@gmail.com

    YanıtlaSil
  12. BİR ACİL kredi gerekiyor mu?

    BİZ 7 iş günü içinde SİZE VERİLEN OLABİLİR BİR ŞİRKET, BİR KREDİ VE BİREYSEL TEKLİF VE%3 BİR DÜŞÜK ORANDA İLE SONRA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN ŞİMDİ BİZE ULAŞIN:
    acgbusinesscompany@gmail.com

    NOT: SADECE CİDDİ KİŞİLER İHTİYACIMIZ VAR

    YanıtlaSil
  13. Iyi günler !!!

    Eğer mali yardıma ihtiyacınız mı? Kredilerin her türlü için hemen başvurun
    ve acilen para almak!

    $ 5,000.00 dolar $ 5,000,000.00 değişen * Randevular kredi miktarı
    * Faiz oranı 3% olan
    * Geri ödeme 1 ile 20 yıl arasında seçim.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Şartlar ve kredi esneklik şartları. Tüm bu planlar ve daha e-posta
    yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın: creditsolutioncompany@gmail.com

    içtenlikle
    yönetim

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Eğer borçlarını temizlemek için acil kredi ihtiyacınız veya işinizi geliştirmek için bir sermaye kredi gerekiyor mu?
    Eğer tarafından reddedilmiş
    Bankalar ve diğer mali kurumlar?
    Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor?
    hepimiz mali sorunlar geçmişte yapmak için buradayız olarak artık arayın. Biz bireylere dışarı fonları kredi
    mali yardım ihtiyacı olan bir kötü kredi veya para ihtiyacı var
    % 2 oranında iş yatırım, faturaları ödemek için. Ben güvenilir ve yararlanıcı yardımda ve size bir kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. Yani e-posta yoluyla bize bugün: kreditsolutionhome@outlook.com

    YanıtlaSil
  15. KREDİ TEKLİFİ

    Acilen bir krediye ihtiyacınız var mı? Tüm bireylere% 3 oranında garanti kredisi sunuyoruz, ilgilenen herhangi birinin bize yoluyla ulaşması gerekmektedir: ag3736828@gmail.com
    Daha fazla bilgi için bize e-posta gönderin: ag3736828@gmail.com.

    Bay Grant

    YanıtlaSil
  16. Herhangi bir krediye ihtiyacın var mı?
    Kişisel krediye ihtiyacın var mı?
    İşletme Kredisine mi ihtiyacınız var?
    Faturalarınızı ödemek istiyor musunuz?
    Mali açıdan istikrarlı olmak istiyorsun?

    E-posta: larryellisonfinance@gmail.com

    Başvuru formunu doldurun. 1) Tam adı: 2) Ülke: 3) Durum: 4) Adres: 5) Cinsiyet: 6) Meslek: 7) İhtiyaç miktarı: 8) Kredi süresi: 9) Kredinin amacı: 10)
    Telefon: 11) Aylık Gelir:

    E-posta: larryellisonfinance@gmail.com

    YanıtlaSil

  17. Merhaba, Ben Bay Jonathan Albert Mak, hayat zamanlı fırsat kredileri veren özel kredi borçlusuyum. Borçlarınızı temizlemek için acil bir krediye, işiniz için bir Sermaye Kredisine ihtiyacınız var, Bankalar ve Diğer Finansal Kurumlar tarafından reddedildi, Bir Konsolide Kredi veya İpotek, Öğrenci Kredisi, Araba Kredisi, Sözleşme Kredisine mi ihtiyacınız var? Artık ara, çünkü tüm maddi sıkıntılarınızı geçmişin bir parçası haline getirmek için buradayız. Mali yardıma muhtaç kişilere, krediniz yetersiz olan veya faturalarını ödemek için paraya ihtiyacı olan kişilere borç veriyoruz. Düşük Düzeyde% 2 oranında faiz uyguluyoruz. Bu aracı, güvenilir ve fayda sağlayıcı yardımlar yaptığımızı size bildirmek için kullanacağım ve Size kredi vereceğiz. Teşekkür ederim, lütfen bugün bize ulaşın: jonathanalbertmak@gmail.com
    Jonathanalbert88@outlook.com

    YanıtlaSil
  18. Mali Yardıma mı ihtiyacınız var? Kredileri ve borçları ödemek için para istiyor musunuz? % 2 Faiz oranı ile kredi veriyoruz, lütfen daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin: luiscarlosfinance@outlook.com

    E-posta: luiscarlosfinance@outlook.com

    YanıtlaSil
  19. Proje, yatırım, kişisel krediler, işletme kredileri, konut kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon kredileri ve çeşitli projeler için kredilere ihtiyacınız var mı? Şirketimizden kredi almak isteyenlere bugün (ericfinancee@gmail.com veya ericfinancee@outlook.com) bizimle iletişime geçmek için +1 936-681-9131 numaralı telefondan veya daha fazla bilgi için metin arayabilir ve bugün kredi alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  20. ÖNGÖRÜLMEYEN ÜCRETLİ UYGUN KREDİ TEKLİFİ

    Merhaba,

    Mali ihtiyaçlarınız neler?
    1 yıldan 30 yıla kadar,% 3'lük çok düşük bir faiz oranında rahat bir süre ile, 2.000.00 USD'den maksimum 100.000.000.00 USD'ye kredi veriyoruz.

    İşletme kredisine ihtiyacın var mı?
    Kişisel bir krediye ihtiyacınız var mı?
    Araba almak istiyor musun?
    Yeniden finanse etmek ister misiniz?
    Bir ipotek kredisine ihtiyacınız var mı?

    İş teklifinizi veya genişlemenizi başlatmak için büyük bir sermayeye ihtiyacınız var mı? Umut kaybettin mi ve çıkış yolu olmadığını mı düşünüyorsun, maddi sıkıntılar devam ediyor mu?
    Olası ticari işbirliği için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

    E-posta yoluyla bize ulaşın: constantloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  21. İstediğim Kredi Miktarı Nasıl Güvenilir Kredi Şirketinden Nasıl Elde Edilir (petersonworldloans@outlook.com)

    Merhaba millet, İsmim Mikel Clarrisa, Birleşik Devletler Alabama'lıyım, başvurduğumda, James Peterson World Loans Company'den {(petersonworldloans@outlook.com) ödediğim krediyi nasıl buldursun diye tanıklık etmek için buradayım. Borç verenler olduklarını iddia eden çeşitli kredi ödünç verenlerin bu forumda borç vermelerinin gerçek olduğunu ve başvurduğumda bana bir arkadaşımla tanışmanı için James Peterson World Loans Company'yi tanıştırana kadar borç vermedi. Arzumun ödünç alındığı ve o herhangi bir gecikme olmaksızın vaat ettiği gibi gerçekten yaptığı gibi, şüphelerim var ama asla inanmak için el koymadım. Kredi ile gerçekten bana yardım eden ve hayatımı daha iyi hale getiren Bay James Peterson'la tanışıncaya kadar hala güvenilir kredi verenlerinin olduğunu düşünmemiştim. Orada hala çok iyi kredi verenin olduğunu biliyorum, fakat Bay James Peterson World Loans Company'yi, onun bakımını ve anlayışını denemenizi tavsiye ederim. Faturaları ödemek veya bazı borçları çözmek, bir araba veya ev satın almak, güzel bir işe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız olup olmadığını bilmiyorsanız, o zaman burada sizin hayallerinizi gerçekleştirmek için mükemmel bir fırsattır. Bugün şirketlerinin doğrudan e-posta adresiyle onlarla iletişime geçin: (petersonworldloans@outlook.com)

    YanıtlaSil
  22. Ödenmemiş faturalarınız var mı? Temizlemek istediğiniz borcunuz var mı? Sen
    Mali açıdan aşağı ve bir iş kurmanız mı gerekiyor? Banka var mı
    Kötü kredinizin bir sonucu olarak sizi reddetti mi? Artık endişelenmeyin
    Finansal Gelişme Hizmetleri size düşük bir kredi vermek istiyor
    Kredi teklifimizle ilgileniyorsanız ve
    Bir kredi başvurusunda bulunun, bu mesajı yanıtlayarak bugün bize ulaşın veya
    Bize şu adrese bir e-posta gönderin: mrsmartinaloanfirm01@outlook.com

    YanıtlaSil
  23. Bir krediye ihtiyacın var mı? Nereden kredi alacağını mı düşünüyordun? Herhangi bir kredi almaya mı çalışıyorsun? Uygun bir kredi almak istiyorsanız şimdi başvurun? ( Carlosellisonfinance@outlook.com ). Kredi burada% 2'lik çok düşük bir faiz oranında sunuluyor. İlgileniyorsanız şimdi bize ulaşın.

    YanıtlaSil
  24. Ödenmemiş faturalarınız var mı? Temizlemek istediğiniz borcunuz var mı? Sen
    Mali açıdan aşağı ve bir iş kurmanız mı gerekiyor? Banka var mı
    Kötü kredinizin bir sonucu olarak sizi reddetti mi? Artık endişelenmeyin
    Finansal Gelişme Hizmetleri size düşük bir kredi vermek istiyor
    Kredi teklifimizle ilgileniyorsanız ve
    Bir kredi başvurusunda bulunun, bu mesajı yanıtlayarak bugün bize ulaşın veya
    Bize şu adrese bir e-posta gönderin: mrsmartinaloanfirm01@outlook.com

    YanıtlaSil
  25. Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen her çeşit kredi başvurusunda bulunun
    Ve acilen paranı al!

    Bize e-posta: muratacarfinancialservice@gmail.com

    5,000 dolardan 5,000,000,00 dolara * Randevu kredisinin tutarı
    * Faiz oranı% 2
    * 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredi esneklik şart ve koşulları.
    Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: muratacarfinancialservice@gmail.com

    içtenlikle
    Yönetim

    YanıtlaSil
  26. UYGULANAN VE GİZLİ HİZMET KREDİSİNDEN BİR KREDİ GÜVENLİĞİNE YÖNELİK, BİLGİ KONUSU OLABİLİR!

    Merhaba Her Biriniz, Ben Bayan Caro White adıyla, ABD vatandaşıyım. Bu aracı, Rab'bin bana nasıl çimten zarafete hayatımı değiştiren borç verene ve gerçek Yetkisiz krediye, nasıl bir zahmetin, zengin bir övünebilen başarılı bir kadına verdiği şahitliği yayınlamak için hemen kullanmak istiyorum. Stres ve maddi sıkıntılar olmaksızın zengin ve sağlıklı mutlu hayat. Bugün artık onurlu bir kadın olarak görüyorum. İnternetten borç almaya aylar sonra boşuna değildi ve 2000 doları dolandırıcılık yapan dolandırıcılıkların eline geçti. Ve bu olduğunda, beni çok şaşkına çevirmiş ve çaresiz kalmıştım ve beni acılarımı ekleyemeyecek gerçek, yasal ve gerçek bir kredi veren çevrimiçi olarak Tanrı'ya dua ediyordum. Bu yüzden kısa bir süre önce bir çevrimiçi kredi aldım bir arkadaşım aramaya karar verdim, bu konuyu tartıştık ve sonuç olarak, FRANCIS JOHNSON CORPORATIVE LOAN COMPANY WORLDWIDE'ın Genel Müdürü Sayın Deacon Francis Johnson olan bir adamdan bahsetti. Bu nedenle, yılda% 3 gibi düşük bir faiz oranıyla (506,000.00 ABD Doları) bir kredi talebinde bulundum ve ona maksimum şirketimi vereceğim ve Kurumca verilen talimatlara uydum ve yakında kredim onaylandı Herhangi bir stres veya gecikme olmaksızın ve transfer kredisi ile ilgili yapılmış olan ve banka hesabıma yatırılan kredinin en geç iki (2) günden az bir sürede hazırlıkları yapılmaktadır. Halkım çok uzakta ve yakınında, bu büyük bir tanıklık değil mi? Bu şimdi beni kötü olanların hala iyi ve dürüst olanı olduğuna inanmamı sağlıyor. Bu nedenle, gerçek ve hakiki bir kredi sağlamak isteyen size tavsiyelerde bulunmak, aşağıdaki e-posta adresini kullanarak FRANCIS JOHNSON CORPORATIVE LOAN COMPANY ile iletişime geçmek istiyorum: (Corporativeloancompany@gmail.com), Cennetteki Tanrı'nın her zaman dua ediyorum Hayatımda yaptığı iyi şeylerden dolayı onu kutsasın. Bir kez daha, çevrimiçi bir kredi vermeyi ararken birçokları dolandırıcılık olduğuna dikkat et! Her zaman insanlara anlattığım bir şey, bu kurumda bir kredi talebinde bulunmanın, En İyi İyi İman ve Güven Varlığına sahip olmanız gerektiğidir.

    Teşekkür ederim Tanrı korusun

          İmzalı
    Bayan Caro White

    YanıtlaSil
  27. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  28. KREDİ, KREDİ, KREDİ !!!!!!!!!
       ELITE FINANCE COMPANY, yeni bir iş kurmak, ekonominizi artırmak, kişisel kredilendirme, ev kredisi, araba kredisi, öğrenci kredisi, tarım kredisi, sağlık kredisi, kredi verme ihtiyacı olan ülkeye yardımcı olmak için ELITE FINANCE COMPANY'nin burada olduğunu bilmenizi isterim. Ya da her tür kredi bize kredi başvurusunda nasıl başvuracağınız hakkında daha fazla bilgi için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz. Via: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM. ../.

    YanıtlaSil
  29. KREDİ, KREDİ, KREDİ !!!!!!!!!
       ELITE FINANCE COMPANY, yeni bir iş kurmak, ekonominizi artırmak, kişisel kredilendirme, ev kredisi, araba kredisi, öğrenci kredisi, tarım kredisi, sağlık kredisi, kredi verme ihtiyacı olan ülkeye yardımcı olmak için ELITE FINANCE COMPANY'nin burada olduğunu bilmenizi isterim. Ya da her tür kredi bize kredi başvurusunda nasıl başvuracağınız hakkında daha fazla bilgi için şimdi bizimle iletişime geçebilirsiniz. Via: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM. ..

    YanıtlaSil
  30. Do you need a loan to clear your debts,for other financial purpose,then email Mr pero today via: peterpero60@gmail.com I got mine from them

    YanıtlaSil
  31. Do you need a loan to clear your debts,for other financial purpose,then email Mr pero today via: peterpero60@gmail.com I got mine from them

    YanıtlaSil
  32. Do you need a loan to clear your debts,for other financial purpose,then email Mr pero today via: peterpero60@gmail.com I got mine from them

    YanıtlaSil
  33. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para için garanti

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    Whatsapp: +15184181390
    Doğrudan posta
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. Krediye ihtiyacın var mı?
    flora lehtarları her bireye ve şirketlere yıllık% 3 faiz oranı ile kredi verirler. Daha fazla bilgi için İletişim E-postası: (floralenders001@gmail.com) başkalarına şirket hakkında bilgi vermeme yardım edin

    YanıtlaSil
  35. Günaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve kredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    E-posta adresi:
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  36. Günaydın Sevgili kardeşlerim İslam, biz are güvenilir mali şirket, saygın, meşru ve kredite kredi şirketi. Biz Müslümanlar için borç para ve % 3 faiz oranıyla mali yardıma muhtaç insanlara layık güveniyorum. Kötü kredi veya faturaları ödemek için paraya ihtiyacı olan var mı? ya da bir iş kredi ihtiyacı? Kredi sunmak için memnuniyet duyarız gibi yararlanıcı güvenilir yardımcı bilgilendirmek için bu orta götürmeme izin ver.Yazınız ile bilgi aşağıda. Yanıt sonra bir kredi başvuru formu doldurmak için gönderilir. (Orada hiçbir kredi kontrolü, % 100 Garantili!) Umarım bana hizmet etmek izin verir. İçtenlikle.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    E-posta adresi:
    creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  37. Bir krediye ihtiyacın var mı? Bireysel Krediler? İşletme Kredileri? Mortgage kredileri?
    Tarımsal Finansman, Proje Finansmanı ve Yatırım Fonu?
    Biz% 2 faiz oranıyla kredi veriyoruz! İletişim E-posta
    markrichardloanservice@gmail.com

    YanıtlaSil
  38. Merhaba beyefendi / hanımefendi,
    İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.
    Email: plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil
  39. NASIL MOM BENIMDEN ÖDENECEGIMIN SÜPHESI

    Good Day, Ismim Michelle Vick Amerika Birlesik Devletleri vatandasiyim, 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatildiktan sonra bana isik gösterdi iyi Kredi Arttirici tanikligini ispatlamak istiyor, hepsi sonra bana bir kredi vermeye söz verdiler. Bana hiçbir sey getirmeyen ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan bir sürü ücret ödememi sagladi. Zor para kazandim kaybettim ve toplam 10.000 ABD Dolari oldu. Bir gün, Internet'te tarama yaparken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglanan bir taniklik adamiyla karsilastigimda, nihayetinde Kredi verdi, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve daha sonra bana daha fazla aci çektirmek için baska bir sey yapmayan 4 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildigimi anlatti. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle basladim ve YUSUF MUSTAFA tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJANSI SERVISI) tarafindan $ 600,000.00 Dolar kredi verildi ve burada bugün ailemle mutluyum, çünkü YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE bana kredi verdi, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internette nasil borcumu ödedigime dair taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir krediye ihtiyaciniz var mi? YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE'e simdi kredi ile bagislayin. E-posta yoluyla: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) Diger insanlar da ayni dürüst lende üzerinde taniklik yaptigini düsünüyorum

    YanıtlaSil
  40. Yasamim Nasil Dönüstürüldügüm Üzerine Vaat (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    Merhaba arkadaslar!!! Benim adim Sharon Vivian. 2 farkli Internet uluslararasi kredi verenden aldatildiktan sonra bana isik veren iyi Kredi Arttiraninin tanikligini istedim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyecek ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan çok miktarda ücret ödemeden bana bir kredi verecegime söz verdiler. Zor para kazandim kaybettim ve toplamda 8,000 USD oldu. Bir gün, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda Yusuf Mustafa Mali Destek Hizmeti ve e-posta (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglandigimda taniklik yapan bir kadinla karsilastigimda hayal kirikligi yasayan internet üzerinden tarama yaparken Nihayetinde kredi aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci çektirmekten baska bir sey yapmayan 2 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildim üzerine hikayemi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle doluyum ve Sayin Yusuf Mustafa Tanri'dan korkan kadinlar tarafindan yönetilen bu harika Firma (Yusuf Mustafa Finans Kredisi Servisi) tarafindan borçlandigim için $ 65,000.00 tutarinda bir borçlanma sansi verdim ve burada Bu sirket bana bir kredi verdi çünkü ben bugünün mutluyum, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internet üzerinden nasil borcumu kazandigim konusunda taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir borca ??ihtiyaciniz var mi? Nazik ve hizli bir sekilde iletisim kurun Bu büyük sirket e-postayla kredi için simdi: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) o nazikçe içindir. Iyi sanslar.

    YanıtlaSil
  41. BÖLÜM KREDI LENDERENIN BENIM YÜKLENMESINE YÖNELIK

    Benim adim Danny Meister, ABD vatandasi. 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatilmistim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyen ve olumlu sonuç vermeyen çesitli ücret ödemeden bana bir kredi vermeye söz veriyorlar. Zor para kazandim kaybettim. Bir gün gözlerim gözyaslariyla internette gezinirken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adindaki okunakli bir kredi sirketine baglanan bir adamin ifadesine rastladim. Sonunda ödünç aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci vermekten baska bir sey yapamayan 4 farkli kredi verene tarafindan nasil kandirildigimi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve talep edilen her seyle devam ettim.Ben ve ben, Bay Gary Mark tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI) tarafindan 270.000 dolarlik bir kredi miktari verildi ve burada YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI bana bir kredi verdi, çünkü ben kendime söz verdim, bugün mutluyum. Internet üzerinden nasil borcumu kazandigimi ifade edecegim. Yusuf.mustafa09390@gmail.com adresinden ödünç verdiginiz kredi için acilen nazik ve hizli bir sekilde YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI'ne bir kredi isteyip istemediginizi ögrenin: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    TEMAS
    YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
    E-posta: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  42. Tanri'nin Iyiligine Verdigi Zararin Ifadesini Paylasmaya Söz Veriyorum

    Merhaba,

    Ben Maria Carols, su anda Texas sehiri ABD'de yasiyorum. Dört çocugu olan bir dulum ve Mayis 2015'te maddi duruma kapildim ve faturalarimi ödemek ve yeniden finanse etmek gerekiyordu. Çesitli kredi firmalarindan hem özel hem de kurumsal bankalarla kredi aramaya çalistim ama asla basarili olamadim ve çogu banka kredimi reddetti. Ancak Tanri ona göre, Tanri'nin bir kadina, 850,000 ABD Dolari tutarinda bir kredi veren özel bir kredi verendim ve bugün bir isyeri sahibi oldugumu ögrendim ve su anda herhangi bir firmaya basvurmaniz gerekirse çocuklarim su an iyi gidiyor. Teminatsiz bir krediyi teminat altina almak, kredi kontrolü yapmamak, sadece% 3 faiz oranina sahip bir imza yetkilisi yoksa daha iyi ödeme planlari ve takvimi için lütfen Sayin Yusuf Mustafa (yusuf.mustafa09390@gmail.com) ile irtibata geçiniz. Bunu yaptigimin farkinda degil ama simdi çok mutluyum ve insanlar hakkinda onun hakkinda daha fazla bilgi vermeye karar verdim, ayrica Tanri'nin onu daha çok korusun diye istiyorum. Ona e-posta yoluyla ulasabilirsiniz. yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  43. Merhaba beyefendi / hanımefendi,
    İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.
    Email: plutocreditfinancier@gmail.com

    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  44. Merhaba,
    İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! e-posta ile bugün bize ulaşın: plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil
  45. Merhaba,
    Herkesin proje, iş, konut, konsolidasyon vb. Için daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu yılın bu zamanı.
    Şu anda% 3'lük düşük bir oranla 24 saat kredi veriyoruz, ilgilenen müşterilerimiz lütfen bize ulaşın

    e-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Telefon: +442033221063

    YanıtlaSil
  46. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  47. Merhaba,
    Ben şu an İstanbul şehrinde yaşayan Özgür Yılmaz'ım. Ben sadece 2 çocuk ile şu anda bir dul ve Nisan 2016 mali bir durumda sıkışmış ve Collinslenderscompany tarafından 18000TL tarafından dolandırıldıktan sonra faturalarım yeniden ödeme ve ödeme gerekiyordu. Hem özel hem de kurumsal olarak çeşitli kredi şirketlerinden borçlanmayı denedim, ancak asla başarıya ulaşamadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Tanrı'nın sahip olacağı gibi, Tanrı'nın kalbi, bana 120.000 Euro'luk bir borç veren özel bir borç veren borç verenin ardından bir adamla tanıştım ve bugün bir işletme sahibiyim ve çocuklarım şu anda iyi çalışıyor, eğer herhangi biriyle iletişime geçmeniz gerekiyorsa Sadece% 3 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve programı ile kredi kontrolü olmayan firma, lütfen Greg Dunne (plutocreditfinancier@gmail.com) ile iletişime geçin. Bunu yapmıyorum ama şu an çok mutluyum ve insanlara onun hakkında daha fazla bilgi vermeye karar verdim ve ayrıca Tanrı'nın onu daha fazla kutsamasını istiyorum. Şirket e-postası aracılığıyla ona ulaşabilirsiniz. plutocreditfinancier@gmail.com

    YanıtlaSil
  48. Biz Iowa City, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Iowa Lutheran Hastanesi temsilcisiyiz, bir kez daha hastalarımız için böbrek almak için buradayız ve onlar kurtarmak için bir böbrek bağışlamak isteyen herkese iyi bir miktar para ödemeyi kabul etmişlerdir. Bir bağışçı olmak ister veya bir Hayatı kurtarmak istiyorsanız, aşağıdaki e-postada bize yazabilirsiniz.

    Zengin olmanız için bir fırsat budur, güvence altına alır ve size% 100 güvenli işlem garantisi veririz, her şey yol gösterici yasalara göre yapılacaktır.
    Artık daha fazla zaman kaybetmeyin, lütfen bize iowalutheranhospital@gmail.com adresinden yazın.
    Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Iowa Lutheran Hastanesi.

    YanıtlaSil
  49. Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

    İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

    YanıtlaSil
  50. ISKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ

     Şu anda 1 ila 15 yıllık bir süre için% 1 ila% 1,60 faiz oranı için gerekli teminat olmaksızın teminatsız bir kredi sunuyoruz. Yatırımlar Fonları, ticaret finansmanı, inşaatlar, kredi geliştirme, devlet finansmanı, mülk yatırımı ve her türlü finansman için kullanılabilir. Girişimlere, erken aşamaya, Proje finansmanı, işletme finansmanı, kredi limiti ve fonlamaya ihtiyaç duyan tüm yatırım çeşitlerine odaklanıyoruz. Sizin gibi 17.000'den fazla işletme sahibine 1 milyar dolarlık işletme kredisi sağladık.

    ŞARTLAR:

    % 1 ila% 1,60 INTEREST ORANI
    1 ila 15 yıl YIL DURUM
    50.000,00 $ (Elli Bin USD) ile 500 Milyon USD / EUR GEREKSİNİMİ:

    İşletmenizi büyütmeniz için size doğru ticari krediyi sağlamak üzere kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir, krediler başarılı uygulama 24 saat içinde onaylanır. Minimum 50.000,00 $ 'dan en fazla 500 milyon $' a kadar krediler sunuyoruz.

    Daha fazla bilgi sağlamak için hizmetlerimizle ilgileniyorsanız lütfen bize bildirin.

    İLGİLENMİYORSANIZ LÜTFEN YAZINIZ.

    Senin Hizmetin.
    Bayan Iskandar Lestari
    Iskandar Lestari Kredi Şirketi
    Sadece Aramalar :: {+ 16264653418}
    Sadece WhatsApp :: {+ 33753893351}
    Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Do you need a loan? We provide all kinds of debts, such as debt loans, business loans, health loans, housing loans, student loans. For financial assistance please contact us by email today: jp6742096@gmail.com? Best regards james perry

      Sil
  51. ISKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ

     Şu anda 1 ila 15 yıllık bir süre için% 1 ila% 1,60 faiz oranı için gerekli teminat olmaksızın teminatsız bir kredi sunuyoruz. Yatırımlar Fonları, ticaret finansmanı, inşaatlar, kredi geliştirme, devlet finansmanı, mülk yatırımı ve her türlü finansman için kullanılabilir. Girişimlere, erken aşamaya, Proje finansmanı, işletme finansmanı, kredi limiti ve fonlamaya ihtiyaç duyan tüm yatırım çeşitlerine odaklanıyoruz. Sizin gibi 17.000'den fazla işletme sahibine 1 milyar dolarlık işletme kredisi sağladık.

    ŞARTLAR:

    % 1 ila% 1,60 INTEREST ORANI
    1 ila 15 yıl YIL DURUM
    50.000,00 $ (Elli Bin USD) ile 500 Milyon USD / EUR GEREKSİNİMİ:

    İşletmenizi büyütmeniz için size doğru ticari krediyi sağlamak üzere kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir, krediler başarılı uygulama 24 saat içinde onaylanır. Minimum 50.000,00 $ 'dan en fazla 500 milyon $' a kadar krediler sunuyoruz.

    Daha fazla bilgi sağlamak için hizmetlerimizle ilgileniyorsanız lütfen bize bildirin.

    İLGİLENMİYORSANIZ LÜTFEN YAZINIZ.

    Senin Hizmetin.
    Bayan Iskandar Lestari
    Iskandar Lestari Kredi Şirketi
    Sadece Aramalar :: {+ 16264653418}
    Sadece WhatsApp :: {+ 33753893351}
    Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

    YanıtlaSil
  52. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer bizim ilgileniyorsanız E-postamızdır: iowalutheranhospital@gmail.com veya +1 929 281 1248 aracılığıyla bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  53. Bireylere, dünya çapındaki işletmelere yatırım kredileri, proje finansmanı ve finansal destek gibi her türlü krediyi sağlıyoruz. % 3 faiz oranında fon veriyoruz. Kredinizi yedi (7) iş günü içerisinde alın.


    E-posta Adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
    Whatsapp: +1 404 382 6579

    YanıtlaSil
  54. *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com 

    YanıtlaSil
  55. İyi ve kaliteli müşteri hizmeti ile dünya genelindeki vatandaşlara% 3 düşük faiz oranıyla kredi sunuyoruz. Büromuzda bizimle iletişime geçin: plutocreditfinancier@gmail.com veya whatsapp: +18474539904

    YanıtlaSil
  56. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  57. Düşük bir iskonto oranı ile gerçek bir kredi mi arıyorsunuz? Senin için iyi haberlerim var! Yılda% 3 faiz oranıyla 3000 € ile 100.000.000 € arası kredi sunuyoruz. İş geliştirme kredileri, kişisel krediler, araç kredileri vb. Sunuyoruz, Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik, İlgilendiğiniz takdirde, E-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: andreaslandebertloanfirm@gmail.com

    (1) Tam İsim:
    (2) Zorunlu Kredi Tutarı:
    (3) Süre:
    (4) Ülke:
    (5) Telefon numaraları:

    Çok teşekkürler
    E-posta: andreaslandebertloanfirm@gmail.com
    WhatsApp Numarası: +49 1577 5530794
    Firma Adresi: Bundesplatz 8,
    10715 Berlin, Almanya

    YanıtlaSil
  58. selam
    E-posta: expresscr8@gmail.com
    Alla Ricerca di Prestito Legittimo? Stanco di cercare prestiti e muti? Cap hanno cevap veriyor mu? Er ya da geç ne yapmalı? Finansal travmadan etkilenen tüm yaralanmalar 5.000 ila 500 ila% 3 ila% 3 arasında sunulmaktadır. Siamo sertifikası ve affidabili. Finansal ajansı tua assistenza ile Possiamo aiutarti. Bu konuyla ilgili tüm yorumları gör
    E-posta: expresscr8@gmail.com

    YanıtlaSil
  59. Benim adım Adams Knox. Bana karşılığında hiçbir şey vermeden paramı aldılar, bütün umudum kayboldu, kafam karıştı ve sinirlendi.

    Ailemi beslemenin zor olduğunu düşünüyorum, internetten kredi şirketleriyle hiçbir şey yapmak istemedim, bu yüzden bir arkadaşımdan biraz borç almaya gittim.

    Onlara ne olduğunu ve bana yardım edebileceğini, bana yardım edebilecek bir kredi şirketi tanıdığını, borç aldığını, kredinin nasıl uygulanacağını yönlendirdiğini söyledi. Başvurdum, hiç inanmadım, ancak en büyük sürprizim olan kredimin (365.000 $) kredisini onayladığımı belirten bir mesaj aldım ve aldım ve bu kredim 72 saat içinde bana verildi.

    İnanamıyorum, tekrar çok mutlu ve zenginim ve Tanrı'ya şükürler olsun, bu sahtekarlık yüzünden her yerde böyle bir kredi şirketi var. (unitedloanservice@yahoo.com) asla başarısız olmayacaklar, hayatınız benimki gibi değişecek. İYİ ŞANSLAR ... (unitedloanservice@yahoo.com)

    YanıtlaSil
  60. Merhaba

    Uzun vadede% 1 faiz oranıyla ödeme yapabilenlere borç veriyoruz.
    İlgilenen herkes için, bana yaz, kötü niyetli insanlardan uzak dur.
    Her türlü birey arasında kredi kullandırın:
    * Parasal
    * Emlak
    * Yatırım kredileri
    * Araç kredisi
    * Borç konsolidasyonu
    * Kredi limiti
    * Mortgage
    * Kredi kullanımı
    * Krediler

    Avukatımızla birlikte kısa vadeli, orta ve uzun vadeli krediler sunuyoruz.
    Lütfen doğrudan bize e-postanızı gönderin ve ne kadar ihtiyacınız olduğunu söyleyin.
    Bizimle iletişime geçin:
    Firma: ISKANDAR LENDERS INCO.
    Yalnızca WhatsApp: {+ 44} 7480729811
    Tel .... {+ 44} 7480729811
    E-posta: [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]
    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  61. Merhaba
    Finansal ihtiyaçlarınızı çözmek için acil bir krediye ihtiyacınız var mı? 5.000,00 - 10.000.000.00 TL arasında değişen bir kredi sunuyoruz. % 100 Garantili, Güvenilir, Verimli, Hızlı ve Dinamikiz Aynı zamanda kredi de veriyoruz (Euro, Pound ve Dolar). İlgilendiğiniz takdirde, tüm Krediler için geçerli olan faiz oranı (% 2) bize geri döner.

    E posta: muratacarfinancialservice@gmail.com

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  62. Ben Richard William, Gary Pery adında Tanrı korkusu olan bir adamdan borçlarını alan kişilerin yorumlarını gördüm ve sonra onların tavsiyelerine başvurmaya karar verdim ve birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda istediğim toplam tutarı onayladım. için. Bu gerçekten harika bir haber ve e-posta yoluyla başvurması için gerçek krediye ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum (thompson.loanservice@gmail.com) Şimdi talep ettiğim krediyi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil
  63. Acil bir krediye ihtiyacınız var mı? Bankanızdan bir kredi varsa veya bir finans firması reddedilir mi? Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Faturalarınızı ödemek ya da bir ev satın almak için borç paraya mı ihtiyacınız var? Kendi işinize sahip olmak mı ve kredi yardımına mı ihtiyacınız var? Öğrenci kredisine mi ihtiyacınız var? % 3'lük düşük faiz oranlı finansal yardımlarınız için bugün bize ulaşın.

    İLETİŞİM ABD BUGÜN.

    E-posta: mrslindarobertloanfirm@outlook.com

    https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website

    YanıtlaSil
  64. İş adamı mısın yoksa kadın mı? Mali misiniz, Stres veya kendi işinizi kurmak için fonlara mı ihtiyacınız var? Borç borcunuzu ödemeniz veya faturalarınızı ödemeniz veya iyi bir iş kurmanız mı gerekiyor? Kredi notunuz düşük mü ve zor buluyorsunuz Yerel bankalardan ve diğer finans kurumlarından borç almak için? Herhangi bir Sebep Fonu için bir krediye mi ihtiyacınız var?
     
    Gibi:
    a) Bireysel Kredi, İşletme Genişletme.
    b) İşe Başlama ve Eğitim.
    c) Borç Konsolidasyonu.
    E-posta. (mrslindarobertloanfirm@outlook.com)

    https://mrslindarobertloan.wixsite.com/website

    YanıtlaSil
  65. İş Genişletme veya İşe Başlama Kredisi mi arıyorsunuz? - Kişisel kredileri Arıyor musunuz? - 500.000 USD'ye kadar ödünç alabilirsiniz -% 3'lük uygun bir faiz oranını kabul edin - Geri ödemek için 1 ila 20 yıl arasında bir seçim yapın. - Hem Güvenli hem de Güvenli olmayan işletme ve kişisel krediler elde edin. - Evinizi yeniden finanse etmek ister misiniz? - Eski kredilerinizi birleştirmek ister misiniz? - Bankalar size nitelikli olmadığını söyledi mi? - Korkunç bir kredimiz var mı? Şimdi bize ulaşın Şirket Adı ALPHA FİNANSAL HİZMET Şirket E-postası: loancreditinstitutions@gmail.com
    WhatsApp: +1 (731) 202-0744

    Firmanın Menşei İTALYA Ülke İTALYA Slogan: Mali Konuda Sona Erdik.

    YanıtlaSil
  66. İş Genişletme veya İşe Başlama Kredisi mi arıyorsunuz? - Kişisel kredileri Arıyor musunuz? - 500.000 USD'ye kadar ödünç alabilirsiniz -% 3'lük uygun bir faiz oranını kabul edin - Geri ödemek için 1 ila 20 yıl arasında bir seçim yapın. - Hem Güvenli hem de Güvenli olmayan işletme ve kişisel krediler elde edin. - Evinizi yeniden finanse etmek ister misiniz? - Eski kredilerinizi birleştirmek ister misiniz? - Bankalar size nitelikli olmadığını söyledi mi? - Korkunç bir kredimiz var mı? Şimdi bize ulaşın Şirket Adı ALPHA FİNANSAL HİZMET Şirket E-postası: loancreditinstitutions@gmail.com
    WhatsApp: +1 (731) 202-0744

    Firmanın Menşei İTALYA Ülke İTALYA Slogan: Mali Konuda Sona Erdik.

    YanıtlaSil
  67. Merhaba Bayanlar ve Baylar, Bir işletme kredisine, kişisel kredinize veya ipotek kredisine acil ihtiyacınız var mı? Cevabınız evet ise, ödünç almak için Sunshine Financial Group ile bu e-posta adresi (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) aracılığıyla irtibata geçmenizi öneririm.

    Sunshine Financial Group, uzun vadeli finansal başarınızı artırmanıza yardımcı olacak kararlı bir finansal hizmet şirketidir. Özelleştirilmiş programlarımız kişiselleştirilmiş hizmet ve uzmanlık sunarak servetinizi büyütmenize, korumanıza ve korumanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

    Yerel bankalardan ya da diğer finans kurumlarından eşitlik kredisi almayı çok zor buluyorsanız, artık endişelenmeyin, çünkü tüm dünyada finansal zorluklarla karşı karşıya kalan çok sayıda kişi ve kuruluşa yardım ettik. Bizimle başvuru yaptığınızda, finansman ihtiyaçlarınızı önemseyen güvenilir bir şirketle başvuru yapıyorsunuz. Tüm süreç boyunca halledilir.

    ÖNEMLİ FAYDALARI;
    - İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde uygulayın.
    - 24 saatten daha kısa bir sürede nakit para alın
    - 2000 - 20 Milyon Euro arasında borçlanma
    - Gizli suçlama yok.
    - Düşük faiz oranı% 3
    - Geri Ödeme Tarihini Seçme Şansı Var, 1-30 yıl boyunca haftalık, aylık veya yıllık.
    - Hem güvenli hem de teminatsız krediler sunuyoruz

    24 saat içinde acil bir krediye ihtiyacınız varsa, lütfen daha fazla bilgi için aşağıdaki e-postaya yazın.
    Email İletişim: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp İletişim: +447903159998
    Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz

    YanıtlaSil
  68. Kişisel Finansmana ihtiyacınız var mı? İşletme Nakit Finansmanı? Teminatsız Finansman Hızlı ve Basit Finansman? Hızlı Başvuru Süreci? Finans. Rendered Services şunları içerir: * Borç Konsolidasyonu Finansmanı * Ticari Finansman Hizmetleri * Kişisel Finans hizmetleri Bugün bizimle iletişime geçin ve en iyi borç verme hizmetini almanıza yardımcı olun.

    Şirket Müdürü: Bayan Anita Brown
    Şirket E-postası: loandepot.eu@gmail.com

    YanıtlaSil
  69. Borcunuzu ödemek ve yeni bir iş kurmak için acil bir borç vermeye mi ihtiyacınız var? evet ise daha fazla bilgi için leolobitohelpfunds@hotmail.com aracılığıyla bize ulaşın

    YanıtlaSil
  70. İyi Günler, Bu sizi Havills Kredi Bürosu'nun şimdi de çiftçilere Annum başına% 2'lik çok düşük bir faiz oranıyla kredi sunduğunu bildirmektir. Peki, çiftlik işinizi finanse etmek veya menzilli arazileri ipotek etmek için ilk sermayeye mi ihtiyacınız var? veya mevcut çiftlik büyüklüğünüzü veya çiftlik işletme yatırımınızı genişletmek mi istiyorsunuz? 150 milyon $ 'dan fazla çiftlik finanse edebiliriz Proje değerinde, iyi lisanslı bir kredi şirketiyiz, kredileri çok kolay bir şekilde veriyoruz ve sosyal güvenlik numarası gerekmiyor ve kredi kontrolü gerekli değil,% 100 Garantili. e-posta yoluyla şimdi bize ulaşın: havillsloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  71. PAY DAY LOANS olarak biz çok düşük ve uygun bir faiz oranı ile kredi veriyoruz. Dünyanın her yerindeki tüm müşterilerimize her türlü maddi yardım sunuyoruz, müşterilerimize söz verebileceğimiz% 100 garantili kredi şirketiyiz. Sahip olduğumuz kayıt sayesinde, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayabiliriz. Bu yaşam standardının iyileştirilmesine yardımcı olur. Aşağıdaki kredileri sunuyoruz * Mortgage Kredisi * Otomobil Kredisi * Konsolidasyon Kredisi * Özel Kredi * Öğrenci Kredisi * hiçbiri teminatsız kredi. En verimli hizmet için bizi arayın ya da bize e-posta gönderin: paydayloanscc@gmail.com

    Bugün bize ulaşın.
    E-posta: paydayloanscc@gmail.com
    WhatsApp: +447588859505

    YanıtlaSil
  72. Merhaba, Benim adım NORAH LIAM ve ayrıca norahliam501@gmail.com adresindeki kişisel e-posta adresimden benimle iletişime geçebilirsiniz, sizi 200.000 $ kredi veren meşru bir borç verene tavsiye etmek için buradayım, adı John John yatırımlardan Bay JOHN WILLIAMS. , hepinize kredi başvurunuz için e-posta yoluyla iletişim kurması için mali yardıma ihtiyaç duymanızı tavsiye ediyorum: johnloanfirm2@gmail.com VEYA WHATSAPP NUMBER ON +447418349840

    YanıtlaSil
  73. Borcunuzu ödemek ve yeni bir iş kurmak için acil bir borç vermeye mi ihtiyacınız var? evet ise daha fazla bilgi için bugün leolobitohelpfunds@hotmail.com adresinden bizimle iletişime geçin.

    YanıtlaSil
  74. Günaydın efendim / Madam.
      İşinizi genişletmek, borçları netleştirmek ve birleştirmek için bugün meşru bir kredi teklifi mi arıyorsunuz? Düşük kredi notu nedeniyle bankalar tarafından geri çevrildiniz mi? Genel finans kurumu ile hızlı kredilerinizi alın.
    Email: generalfinancecorporation.org@gmail.com

    YanıtlaSil
  75. PAY DAY LOANS olarak biz çok düşük ve uygun bir faiz oranı ile kredi veriyoruz. Dünyanın her yerindeki tüm müşterilerimize her türlü maddi yardım sunuyoruz, müşterilerimize söz verebileceğimiz% 100 garantili kredi şirketiyiz. Sahip olduğumuz kayıt sayesinde, hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlayabiliriz. Bu yaşam standardının iyileştirilmesine yardımcı olur. Aşağıdaki kredileri sunuyoruz * Mortgage Kredisi * Otomobil Kredisi * Konsolidasyon Kredisi * Özel Kredi * Öğrenci Kredisi * hiçbiri teminatsız kredi. En verimli hizmet için bizi arayın ya da bize e-posta gönderin: paydayloanscc@gmail.com

    Bugün bize ulaşın.
    E-posta: paydayloanscc@gmail.com
    WhatsApp: +447588859505

    YanıtlaSil
  76. Merhaba,

    Memnuniyetiniz için rahat bir krediye mi ihtiyacınız var? Yerel ve uluslararası borçlular için uygun fiyatlı% 3 faiz kredisi sunuyoruz. Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik ve birlikte çalışıyoruz. en fazla 2 ila 50 yıl uzun vadeli borç veriyoruz.

    Borç ödemek, bir iş kurmak veya başka bir nedenden ötürü doğrudan, kolay ve uygun maliyetli bir krediye mi ihtiyacınız var? Öyleyse, kredi talebiniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

    Bu teklif ciddi insanlar için.

    Lütfen, ilgileniyorsanız, bize ulaşın: E-posta: easyloanfirm2020@gmail.com
     
    Biz sertifikalı,
    güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.

    Saygılarımla,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Basit ve uygun fiyatlı kredi teklifi

    YanıtlaSil
  77. Merhaba,

    Memnuniyetiniz için rahat bir krediye mi ihtiyacınız var? Yerel ve uluslararası borçlular için uygun fiyatlı% 3 faiz kredisi sunuyoruz. Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik ve birlikte çalışıyoruz. en fazla 2 ila 50 yıl uzun vadeli borç veriyoruz.

    Borç ödemek, bir iş kurmak veya başka bir nedenden ötürü doğrudan, kolay ve uygun maliyetli bir krediye mi ihtiyacınız var? Öyleyse, kredi talebiniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

    Bu teklif ciddi insanlar için.

    Lütfen, ilgileniyorsanız, bize ulaşın: E-posta: easyloanfirm2020@gmail.com
     
    Biz sertifikalı,
    güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.

    Saygılarımla,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com



    3% Basit ve uygun fiyatlı kredi teklifi

    YanıtlaSil
  78. Bu genel halk için bir duyuru, ilgileniyoruz
    Böbrekleri satın almak ve farklı böbrek bağışçılarıyla birlikte çalışabilmek
    Hastalarımız, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin.
    hastamıza böbrek bağışında bulunup bulunmadığınızı onaylayabiliriz ve
    her bağışçıyı büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp konusunda bizimle iletişime geçin:
    + 1 (515) 293-5520

    YanıtlaSil
  79. Bir işletme kredisi, kişisel kredi, konut kredisi, araç kredisi, öğrenci kredisi, borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız kredi, risk sermayesi vb. Mi arıyorsunuz, yoksa bir veya daha fazla nedenden dolayı bir banka veya finans kurumu tarafından bir krediniz reddedildi mi? Kredi çözümleriniz için doğru yerdesiniz! Özel bir borç vericiyim, şirketlere ve kişilere% 3 faiz oranı düşük ve uygun bir faizle borç veriyorum. O zaman bize e-posta ile ulaşın: sabinhelps@gmail.com

    YanıtlaSil
  80. Bir işletmeye veya kişisel bir krediye mi ihtiyacınız var? Bir sonraki adıma geçin ve finansal bir çözüm için bizimle iletişime geçin. Bugün bize e-posta gönderin: johnlisaloncompany2003@gmail.com

    WhatsApp +254707952247 aracılığıyla yine de bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  81. Çeşitli Vis-a-vis finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Finansal Geliştirme, Gayrimenkul ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel Krediler, Finansman Kredileri, Bireyler, şirketler ve tüzel kişiler için İlginç Konut Kredileri. .....
    hızlı bağlantı
    Uygulama: [+44] 7480 729811
    ☎ .............: [+44] 7480 729811
    e_mail .. [iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com]


    imzalı:
    Yönetimi.
    Selamlar.
    Statü: KREDİ ŞİRKET LİSANSI
    © Telif Hakkı Iskandar Kredi Grupları 2020

    YanıtlaSil
  82. Bir iş adamı mı yoksa kadın mı? Herhangi Bir Mali Karışımda mısınız veya Kendi İşinizi Kurmak İçin Fonlara İhtiyacınız Var mı?
    Küçük Ölçekli ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güzel Bir Krediye ihtiyacınız var mı?
    Kredi Notunuz Düşük mü ve Yerel Bankalardan ve Diğer Mali Kuruluşlardan Sermaye Kredisi Almayı Zor Buluyor musunuz? - Aracılar / Danışmanlar / Komisyoncular Müşterilerini Getirmeye Hoş Geldiniz ve% 100 Korunuyor.
    İlgilenen Taraflar E-posta Yoluyla Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşmalıdır: vickkydanisinc@gmail.com

    Ana Hedeflerimizin Bireylere, Şirketlere ve Girişimcilere Banka Kredisi Olmaksızın Yatırım Yaparak, Danışmanlık Yaparak ve Yükselterek İşlerini Yeni Zirvelere Çıkarmalarına Yardımcı Olduğunu Söylemek İstiyoruz.
    Finansman, Bankalar ve Varlık Esaslı Kredilendirmenin Her Konusunda Nitelikliyiz.
    Müşterilerimizin Mali İhtiyaçlarının Ve Zorluklarının Her Yönüyle Başa Çıkma Yeteneğine sahibiz; Gayrimenkul Yatırımları ve Finansman Gerektirmesi Gereken Diğer Sektörler. - Bireyler / Şirketler / Girişimciler / Aracılar / Danışmanlar / Brokerler Talep Edilen Kredi Miktarı için Bizimle İletişime Geçin Tüm Müşterilerimiz% 100 Korumalı
    İlgilenen Taraflar E-posta Yoluyla Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşmalıdır: vickkydanisinc@gmail.com

    HERHANGİ BİR KREDİ TEKLİFİ - UYGULANABİLİR KREDİLER İÇİN BAŞVURUN.

    3 ÇALIŞMA GÜNÜNDE KREDİ İSTEĞİNİZİ HIZLI YANIT VE İŞLEME İÇİN,
    Bu e-posta yoluyla doğrudan bize ulaşın: vickkydanisinc@gmail.com

    Aşağıdaki bilgilerle bize ulaşın:

    Ad Soyad:____________________________
    Kredi Olarak Gerekli Miktar: ________________
    Kredi Süresi: _________________________
    Kredi Amacı: ______________________
    Doğum tarihi:___________________________
    Cinsiyet:_______________________________
    Medeni hal:__________________________
    İletişim Adresi:_______________________
    Şehir posta kodu:__________________________
    Ülke: _______________________________
    Meslek:____________________________
    Cep telefonu:__________________________

    Derhal yanıt için talebinizi gönderin: vickkydanisinc@gmail.com

    Teşekkür ederim.
    Bay Vicky Danis
    Yönetmen.
    VICKY DANIS FİNANSAL KREDİ FİRMASI
    E-posta: vickkydanisinc@gmail.com

    YanıtlaSil
  83. Bir borç konsolidasyonu kredisi, teminatsız krediler, işletme kredileri, ipotek kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, kişisel krediler, risk sermayesi vb. Özel borç vericiyim, düşük faizli ve makul faiz oranı% 2 olan şirketlere ve bireylere kredi veriyorum. E-posta: christywalton355@gmail.com

    YanıtlaSil
  84. Merhaba,

    Memnuniyetiniz için rahat bir krediye mi ihtiyacınız var? Yerli ve yabancı borçlulara% 3'lük uygun faizli kredi sunuyoruz. Sertifikalı, güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik, birlikte çalışıyoruz. en fazla 2 ila 50 yıl arasında uzun vadeli kredi veriyoruz.

    Borç ödemek, bir iş kurmak veya başka bir nedenle doğrudan, kolay ve uygun fiyatlı bir krediye mi ihtiyacınız var? Öyleyse, kredi talebiniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

    Bu teklif ciddi insanlar içindir.

    İlgileniyorsanız lütfen bizimle iletişime geçin: E-posta: easyloanfirm2020@gmail.com


    Sertifikamız var,
    güvenilir, güvenilir, verimli, hızlı ve dinamik.

    Saygılarımla,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com



    % 3 Basit ve uygun fiyatlı kredi teklifi

    YanıtlaSil
  85. İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:
    e-posta: creditcentercorp.usa@gmail.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  86. Merhaba!

    Mali desteğe mi ihtiyacınız var? dünyanın her yerinde ihtiyacı olan borçlulara her türlü krediyi veriyoruz.

    5.000 - 10.000.000 ABD Doları
    * amaç *% 3 faiz oranı
    * 1-20 yıl arasında ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bizimle iletişime geçin.
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  87. İyi günler ! burada kredi talebinde bulunan tüm değerli müşterilerimize hızlı bir bildirim, şu anda uygun bir kredi faiz oranına sahip bir kredi planındayız.
    İletişim:

    creditcentercorp.usa@gmail.com
    creditcentercorp.usa@plutotrustcorp.com
    whatsapp: +1 (847) 453 9904

    YanıtlaSil
  88. Dünya çapında% 3 faiz oranıyla kredi sunuyoruz, İşletme Kredisi, Bireysel Kredi, Araba Kredisi, Yatırım Kredisi, Ev Kredisi ve çok daha fazlasını sunuyoruz. İlgileniyorsanız aşağıdaki bilgilerle bizimle iletişime geçin.
    Eposta: lakeviewloanllc@hotmail.com
    Eposta: lakeviewloanllc21@aol.com
    WhatsApp: +1 (301) 822-2582
    Çağrı / Metin: +1 (301) 822-2582

    YanıtlaSil
  89. Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Herhangi bir mali kriz içinde misiniz veya kendi işinizi kurmak için paraya ihtiyacınız var mı? Borcunuzu kapatmak veya faturalarınızı ödemek veya iyi bir iş kurmak için paraya mı ihtiyacınız var? Düşük bir kredi puanınız mı var ve yerel bankalardan ve diğer finans kuruluşlarından sermaye hizmetleri almakta zorlanıyor musunuz? İşte firmamızdan finansal hizmet alma şansınız. Bireylere aşağıdaki finansmanı sunuyoruz:
    * Ticari finansman
    *Kişisel finans
    *İş finansı
    * İnşaat finansmanı
    * İşletme finansmanı ve daha fazlası: @% 1 faiz oranı; Bize Ulaşın
    e_mail: (mali hizmet yetkisi400@gmail.com)

    Aşağıdaki Yollarla da Ulaşabilirsiniz
    https://dubaifinancialserviceauthority.blogspot.com/
    instagram @ Financialserviceauthority
    WhatsApp: +60112569 3785

    YanıtlaSil
  90. Merhaba, dünyanın her yerinden izleyiciler. Bugün dünyanın herhangi bir ATM'sinde kullanılabilecek boş bir ATM kartı alan herkes için iyi bir haber. ATM'leri hacklemek için kullanılabilecek özel programlanmış ATM kartlarımız var. ATM kartları, mağazalarda ve şubelerde ATM'lerden para çekmek veya kart çekmek için kullanılabilir. Bu kartları dünyanın her yerinden ilgilenen tüm müşterilere veriyoruz. Bir ATM kartını çekmek için günlük limit 5.000 $ ve mağaza içi harcama limiti, aradığınız kartın türüne ve ihtiyacınız olan ATM kartı sayısına (en az 5.000 AA aralığında) bağlı olarak 55.000 $ 'dır. 15 milyon ... USD SINIRSIZ THOMAS HACKER'larımız ile mali sorunlardan kaçınır, borç yöneticisi veya mali sıkıntı içinde olan kişi olmayın. Bu nedenle finansal sorunlarınıza hızlı bir şekilde çözüm bulmak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Mali açıdan istikrarlı olduğunuzda onur duyacağız. Sertifikalıyız ve gizliliğiniz bizim için% 100 güvenlidir. Mali sorunlarınız için endişelenmeyin. Diğer çevrimiçi bilgisayar korsanlığı hizmetlerine ihtiyacınız varsa, bunları her zaman, her yerde sunuyoruz. E-posta adresimizden bize ulaşın: thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Merhaba
    THOMAS FREDDIE HACKER kısıtlama olmaksızın
    E-posta thomasunlimitedhackers@gmail.com
    Çağrı / SMS: +1 (985) 465-8370
    Slogan: En hızlı ve en güvenilir hizmeti sunuyoruz.

    YanıtlaSil
  91. Herkese günaydın bu mesajı okuyor

    Zor zamanlardan veya yoksulluktan geçiyorsanız
    Borçlarınız varsa ve bunları ödemek için acil yardıma ihtiyacınız varsa
    Bir iş kurmak için paraya ihtiyacınız varsa veya herhangi bir önemli durum için
    Bu yüzden zaten yüklü olan master / ATM kartına başvurmanızı tavsiye ederim, bu master / ATM kartı ile 6 ay boyunca her gün 5000 $ 'a kadar ücretsiz para çekebilirsiniz, bu master / ATM kartını kullandım ve hoşuma gitti çok kullan ve mutlu ol. Bu ana kartı / ATM'yi almak için +1 (985) 465-8370 numaralı telefonu arayın / kısa mesaj gönderin. İmmedaite adresine e-posta gönderin thomasunlimitedhackers@gmail.com

    Teşekkür

    YanıtlaSil
  92. Krediye mi ihtiyacınız var? Her türlü krediyi %3 faiz oranıyla sunuyoruz. İlgileniyorsanız, daha fazla bilgi için bugün e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin. WHATSAPP +1 (812) 266-9901

    YanıtlaSil
  93. Hello guys, I just want to recommend good loan company where I got a quick loan of $46,000.00 via their email where I was looking for Loan to pay my bills/debts and move on with life then a friend gave me this company details which I contacted through this Contact email: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    YanıtlaSil
  94. Good Day am Susan Matteucci, İcra Direktörü, The Loan Fund, devam eden büyümemiz için bir kredi limiti sağlayarak şirketimize inanılmaz derecede yardımcı oldu, This Loan Fund şirketi olmasaydı ne yapardık bilmiyoruz. Bizi gerçekten kurtardılar, maddi durumunuz varsa bu şirketle (credit-suisse147@hotmail.com) aracılığıyla iletişime geçin

    YanıtlaSil
  95. Merhaba, borç konsolidasyon kredisi, teminatsız krediler, işletme kredileri, ipotek kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, kişisel krediler, risk sermayesi vb. mi arıyorsunuz? Ben özel bir borç verenim, şirketlere ve bireylere% 2'lik düşük ve makul faiz oranlarıyla kredi veriyorum. E-posta adresi: christywalton355@gmail.com

    YanıtlaSil
  96. Sveiki!
    Aš esu Claudia Mölleken. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau gavo paskolą iš dievobaimingo vyro, vardu Gerard Brein, ir tada nusprendžiau pateikti paraišką pagal jų rekomendacijas ir vos prieš kelias valandas savo asmeninėje banko sąskaitoje patvirtinau bendrą sumą, kurią prašoma. Tai tikrai puiki žinia, ir aš patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis el. paštu (gerred.breinloanlenderr@gmail.com) Whatsapp: (+639817043188) Džiaugiuosi, kad dabar gavau tai, ko paprašiau.

    YanıtlaSil
  97. Merhaba!
    Ben Claudia Mölleken, Bay Gerard brein adlı Tanrı korkusu olan bir adamdan kredi almış insanların yorumlarını gördüm ve sonra onların tavsiyeleri doğrultusunda başvurmaya karar verdim ve sadece birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda toplam tutarı onayladım. için talep edildi. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek krediye ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla başvurmalarını tavsiye ediyorum (gerred.breinloanlenderr@gmail.com) Whatsapp: (+639817043188) İstediğimi aldığım için mutluyum.

    YanıtlaSil